Slučajno sem naletel na ta forum in sem šokiran. Enostavno ne morem verjeti, da vas je toliko, ki trdite, da ste videli oz. imeli izkušnjo z duhovi. Nemogoče.
Pa da ne bo kdo mislil, da zanikam obstoj tovrstnih nadnaravnih entitet. Nasprotno, priznavam presežni nasvet, vendar sem trdno prepričan, da je ta dostopen res res redkim izbrancem. Pa kaj mislite, da se duhovi kažejo kar povprek vsakomur? Ne, ne, oni so dostopni ljudem, ki vse svoje življenjske usmerijo v transcedenco, ki pravzaprav
niso od tega sveta, denimo Buda, jezus, Mohamed, nekateri svetniki.
Dvomim, da je kdo izmed vas, ki ste na tem forumu (vključno z mano), res tako poduhovljen, da bi kdaj imel v resnici stik z nečim, kar se izmika logiki znanstvene razlage. Še toliko bolj, ker ste sami najstniki oziroma dvajsetletniki, tako kot jaz. Ste pač bili pijani, žrtev potegavščine prijateljev ali "prijateljev", ali pa malo preveč prestrašeni, ali kako drugače v psihično neuravnovešenem stanju, ko ste šli ponoči mimo vaškega britofa in se vam je prikazal duh. Poleg tega se mi zdi, da eni preveč gledate nadaljevanke, kot so Prišepetovalka duhov. Sam sem stikal že po mnogih starih bajtah - zbiram namreč starine - in nisem nikoli doživel nič posebnega. Ok, je že bil kakšen sumljiv hrup, ampak potem se je vedno izkazalo, da gre za mačko, podgano ali netopirja.
Sicer pa ne verjamem, da bom komurkoli s tem razmišljanjem odprl oči, tako kot me vi ne boste nikoli prepričali, da ste videli duha, ampak to sem enostavno moral napisati.
P. S.: Vašim babicam so se prikazovali Marija, nebeški angeli in svetniki, vi pa pač vidite duhove. Isti princip, druga forma. Oziroma bolj po domače: Isto sr..je, drugo pakovanje. Pa brez zamere, prosim.
Sporočilo uredil(-a) erazem rotterdamski dne 15 October 2011 - 12:39 PM