Skoči na vsebino

Duhovi? Ja, pa kaj še!

7 replies to this topic

#1 erazem rotterdamski

erazem rotterdamski
  • Člani
  • 3 Objav:

Objavljeno 15 October 2011 - 12:38 PM

Pozdravljeni, vsi skupaj!

Slučajno sem naletel na ta forum in sem šokiran. Enostavno ne morem verjeti, da vas je toliko, ki trdite, da ste videli oz. imeli izkušnjo z duhovi. Nemogoče.

Pa da ne bo kdo mislil, da zanikam obstoj tovrstnih nadnaravnih entitet. Nasprotno, priznavam presežni nasvet, vendar sem trdno prepričan, da je ta dostopen res res redkim izbrancem. Pa kaj mislite, da se duhovi kažejo kar povprek vsakomur? Ne, ne, oni so dostopni ljudem, ki vse svoje življenjske usmerijo v transcedenco, ki pravzaprav
niso od tega sveta, denimo Buda, jezus, Mohamed, nekateri svetniki.

Dvomim, da je kdo izmed vas, ki ste na tem forumu (vključno z mano), res tako poduhovljen, da bi kdaj imel v resnici stik z nečim, kar se izmika logiki znanstvene razlage. Še toliko bolj, ker ste sami najstniki oziroma dvajsetletniki, tako kot jaz. Ste pač bili pijani, žrtev potegavščine prijateljev ali "prijateljev", ali pa malo preveč prestrašeni, ali kako drugače v psihično neuravnovešenem stanju, ko ste šli ponoči mimo vaškega britofa in se vam je prikazal duh. Poleg tega se mi zdi, da eni preveč gledate nadaljevanke, kot so Prišepetovalka duhov. Sam sem stikal že po mnogih starih bajtah - zbiram namreč starine - in nisem nikoli doživel nič posebnega. Ok, je že bil kakšen sumljiv hrup, ampak potem se je vedno izkazalo, da gre za mačko, podgano ali netopirja.

Sicer pa ne verjamem, da bom komurkoli s tem razmišljanjem odprl oči, tako kot me vi ne boste nikoli prepričali, da ste videli duha, ampak to sem enostavno moral napisati.

P. S.: Vašim babicam so se prikazovali Marija, nebeški angeli in svetniki, vi pa pač vidite duhove. Isti princip, druga forma. Oziroma bolj po domače: Isto sr..je, drugo pakovanje. Pa brez zamere, prosim.

Sporočilo uredil(-a) erazem rotterdamski dne 15 October 2011 - 12:39 PM

#2 tanbos

tanbos
  • Člani
  • 12 Objav:

Objavljeno 16 October 2011 - 11:31 AM

prvo kot prvo te morem razočarat ker jezusa ni žal...da pa povzdhuješ duhove kot nekaj pudohovljenega...neumnost...duh in druge entitete nimajo nobene veze z duhovnostjo...
sam sem imel že več izkušenj z duhovi in predvidevam da jim bom imel še veliko glede na to da s punco delava clearinge in zaščite na hišah oz prostorih v kateri so takšne zadeve...

komu se duh prikaže ni odvisno ali je boga ali jezus ali pa sosedov janez....vsak od nas jih je videl ko je bil otrok, vendar ti strah pred tem to zapre in potem ne vidiš, določenim to pač ostane, tako kot je to moji punci, ki
jih vidi že od mladosti...

da ne boš mislil da te prepričujem, da mi verjameš oz. da ti skušam karkoli dokazovati...to je mnenje vsakega posameznika...mogoče pa te kdaj povabiva na kak clearing, pa boš sam doživel to...saj to da ti nisi doživel še nič nenavadnega ne pomeni da drugi niso, pa ne govorim o risanih junakih kot so "bog", "angeli" itd. to žal ne obstaja....obstaja pa marsikaj razen tega...od črne rase,pladianov,človeške duše in še marsikaj...o tem pa si lahko kaj veš prebereš na internetu...

#3 erazem rotterdamski

erazem rotterdamski
  • Člani
  • 3 Objav:

Objavljeno 16 October 2011 - 08:04 PM

Brez zamere, tanbos, ampak če bi tvoja punca živela še do pred nekaj desetletji, sem prepričan, da bi se ji prikazovali Bog (ja, tisti starec z brado), Jezus, Devica Marija in Frančišek Asiški. Mogoče bi si celo delala rane po telesu, kazala naokoli svoje "Kristusove stigme" in postala druga Vodiška Johanca.
Vendar pa danes, ko ni več "modno" biti kristjan in ko imamo celo poplavo ghost-nadaljevank iz dežele onstran oceana, si ljudje pač domišljajo privide duhov. Vzporedno s tem je zanimiv pojav, ko si najstniki, obsedeni s Twillight sranjem, domišljajo, da so vampirji in celo napadajo nič hudega sluteče ljudi.
Kot sem že napisal, gre za isti princip z različnimi pojavnimi oblikami. Zmeraj se najdejo ljudje s preveč nabitim egom, ki poskušajo okolici dokazati, da so posebni izbranci, ki lahko manipulirajo s silami onostranstva oz. so deležni njihovih posebnih milosti (recimo izvajanje clearinga). Seveda z izjemo resničnih prerokov.
Neumnost je trditi, da boga ni, oziroma da bog je. Bog je za nas navadne smrtnike lahko samo objekt vere, ne pa empirične gotovosti. Jaz ne pravim, da bog je, pravim pa, da verjamem v njegov obstoj. Ni važno, kako si ga predstavljam, dojemam pa ga kot absolutno Dobro in verjamem v njegovega antipoda, absolutno Zlo. In tebe, ki trdiš, da ga ni, pozivam, da mi predložiš dokaz, da ga ni.

#4 tanbos

tanbos
  • Člani
  • 12 Objav:

Objavljeno 17 October 2011 - 07:18 AM

Raje si preberi naslov kaj si napisal! Kdo trdi da česa ni oz. da je! Najprej ti dokažei meni in vsem ostalim, ki so že imeli srečanje z duhovi, da jih ni...potem pa ti jst dokažem ostalo.
Dtrugače pa mislim da ta forum ni primeren za tiste, ki ne verjamejo ampak za tiste ki imajo s tem izskušnjo in ki potrebujejo kakšne dodatne info itd. vsakršno prepričevanje v nekaj in vsiljevanje mnenj ni potrebno...prav tako tudi jaz ne vsiljujem mnenja drugim, izmenjava izkušenj pa je vedno dobrodošla in ravno to je namen tega foruma...

#5 erazem rotterdamski

erazem rotterdamski
  • Člani
  • 3 Objav:

Objavljeno 18 October 2011 - 10:14 PM

Res nima nobenega smisla nadaljevati debate, saj bova ostala vsak na svojem bregu. Samo to bom še rekel, da pridejo časi, ko se bodo takim, ki vidijo duhove, posmehovali, tako kot se danes posmehujemo tistim pobožnim ženicam iz preteklosti, ki so se jim prikazovali razni svetniki

#6 Shaggx

Shaggx
  • Člani
  • 13 Objav:
  • Interests:4wheels, music, FRIENDS...

Objavljeno 26 October 2011 - 08:20 AM

Preberi objavoerazem rotterdamski, je 16 October 2011 - 08:04 PM, rekel:

Brez zamere, tanbos, ampak če bi tvoja punca živela še do pred nekaj desetletji, sem prepričan, da bi se ji prikazovali Bog (ja, tisti starec z brado), Jezus, Devica Marija in Frančišek Asiški. Mogoče bi si celo delala rane po telesu, kazala naokoli svoje "Kristusove stigme" in postala druga Vodiška Johanca.
Vendar pa danes, ko ni več "modno" biti kristjan in ko imamo celo poplavo ghost-nadaljevank iz dežele onstran oceana, si ljudje pač domišljajo privide duhov. Vzporedno s tem je zanimiv pojav, ko si najstniki, obsedeni s Twillight sranjem, domišljajo, da so vampirji in celo napadajo nič hudega sluteče ljudi.
Kot sem že napisal, gre za isti princip z različnimi pojavnimi oblikami. Zmeraj se najdejo ljudje s preveč nabitim egom, ki poskušajo okolici dokazati, da so posebni izbranci, ki lahko manipulirajo s silami onostranstva oz. so deležni njihovih posebnih milosti (recimo izvajanje clearinga). Seveda z izjemo resničnih prerokov.
Neumnost je trditi, da boga ni, oziroma da bog je. Bog je za nas navadne smrtnike lahko samo objekt vere, ne pa empirične gotovosti. Jaz ne pravim, da bog je, pravim pa, da verjamem v njegov obstoj. Ni važno, kako si ga predstavljam, dojemam pa ga kot absolutno Dobro in verjamem v njegovega antipoda, absolutno Zlo. In tebe, ki trdiš, da ga ni, pozivam, da mi predložiš dokaz, da ga ni.
kako pa sem jaz potem lahko videl, trezen in priseben?
NE gledam Hollywoodskih oddaj ki si jih omenjal?
NE verjamem v boga, ampak verjamem da je nekaj nad nami...
Sm kar sm, nbom se pretvarju... pun kurac mam usega okol mene, k nben ne zna bit unikatn več

#7 Suzana Vajnhandl

Suzana Vajnhandl
  • Člani
  • 6 Objav:

Objavljeno 12 January 2012 - 03:41 PM

Će se ti kaj prikazuje rabis Psijatra.

#8 Ožbi Sonjak

Ožbi Sonjak
  • Člani
  • 35 Objav:

Objavljeno 24 January 2012 - 08:51 PM

psihijatra ja ...da te nabulajo z tabletam, pa newes a si žiw al mrtu k si zadrogeran...

Odgovori

0 članov prebira to temo

Članov: 0, Gostov: 0, Anonimnih uporabnikov: 0