Skoči na vsebino

nasilni nezemljani

6 replies to this topic

#1 Charon

Charon
  • Člani
  • 19 Objav:

Objavljeno 16 November 2007 - 10:36 PM

prvo malo razmisleka:
vsaka/o civilizacija/človeštvo razvija znanost.
vse se da uporabit za dobre ali slabe namene (roka lahko boža ali pa tepe).
bolj znanost napreduje, tem bolj nevarne in bolj dostopne izumitve se pojavijo.
torej enkrat pri vsaki civilizaciji pride čas, ko se odkrije nekaj s čim en sam človek lahko uniči celotno človeštvo (npr: pri nas jedrska energija)....če se od tu naprej torej to človeštvo hitro ne reši nasilja, se bo s časom vedno bolj bližalo samouničenju.

v tem delu foruma se debatira o nasilnih dejanjih bitij ki so prispela do stopnje znanosti, ko lahko potujejo čez takšne ogromne razdalje (saj so prišli do sem)

je to logično? po moje ne.
saj bi se pol že dzavnaj uničili!

glede ugrabitev:
če jim je uspelo do sem prit, je to da nekoga ugrabijo nesmisel.
jaz ne vidim v čem bi pol bil point da bi ti veliko bolj napredni hoteli ugrabit človeka. kaj bi s tem dosegli kar z vesolja ne bi mogli?
mi še do marsa ne pridemo pa koš za smeti vidimo s satelitom....

če se dogajajo kakšne ugrabitve ali karkoli podobnega, pol je to vse vkup po moje del načrtov(kao priprave na 911 z ufoji itd) vlad sveta

kaj menite ostali? =O

Sporočilo uredil(-a) Charon dne 16 November 2007 - 10:37 PM

#2 WhiteWolf

WhiteWolf
  • Člani
  • 453 Objav:
  • Interests:- Programiranje v jeziku c++<br>- Pwnanje n00bov v ET-ju<br>- Linux :)

Objavljeno 17 November 2007 - 11:20 AM

Hm odvisno, pri nas je tolk vojn ker smo sestavljeni iz razlicnih "plemen" (zato pa slovenija nikol nebo enotna, ker mamo like 5 razlicnih ljudstev not...ze tk cudez da smo sploh tok skup stopli da mamo vsaj svojo drzavo), ce bi celoten planet bil pokrit samo z 1 raso, ki bi imela enake cilje (npr. napredek) potem odpade misljenje na vojno/poboje, saj bi ziveli v harmoniji :)
Po drugi strani pa ce so enaki ko ljudstva v evropi pol pa normalno da hocejo vsak planet zasuznjit in ga narediti v novo kolonijo, vendar jim to ne uspe ker se prej pobijejo med sabo
Lahko pa v prvem primeru niso nasilni drug do drugega (popolnoma demokraticno ljudstvo brez voditelja ali pa imajo izvoljenega predstavnika) vendar v drugih planetih vidijo vir dohodka/suznje/wtv in gonijo vojno proti njim...moznosti je veliko ;)

Ugrabitve bi jaz rekel da so posledica radovednosti in infiltracije (ce imajo tehnologijo da pridejo sem, potem majo tehnologijo za nadzor posameznika), se pravi cloveka ugrabis, ga preucis, vsadis napravo za nadzor/karkoli ze in ga vrnes - lahko pa tud da je vse skup sam experiment kake vlade (glede na stevilo "ugrabitev" v ameriki in mehiki bi prst pokazal na amerisko vlado), ki se igra z brisanjem spomina (ali cem hujsim)

Lp

#3 Charon

Charon
  • Člani
  • 19 Objav:

Objavljeno 18 November 2007 - 11:21 AM

civilne vojne nimajo veze s tem (da, civilne ker smo vsi ljudje del enega človeštva), ker se menimo o času kjer je tehnologija v slabe namene vedno nevarnejša in bolj dostopna....tak da že če bi si en zmislil da bi blo kul če bi vse unčil bi to lahko naredil
kar pomeni da vsak posameznik ne bi smel biti nasilen/bi ne respektiral ostalih.

s stopnjo tehnologije da potujejo med osončji, pač ne potrebujejo več ne virov dohodka, kje pa sužnjev.....enostavno ni razloga da bi počeli karkoli takega

sem prepričan da bi na tej ravni brez problema bili sposobni preučiti npr človeka brez da bi rabili sploh prit v našo atmosfero (kot sem že rekel mi vidimo koš za smeti s satelitom in nam ne uspe prit niti do marsa)

#4 WhiteWolf

WhiteWolf
  • Člani
  • 453 Objav:
  • Interests:- Programiranje v jeziku c++<br>- Pwnanje n00bov v ET-ju<br>- Linux :)

Objavljeno 18 November 2007 - 11:53 AM

Seveda je, kaj pa ce za potovanje po vesolju rabijo npr. zlato, ki ga je pri njih v malih kolicinah? Ali pa diamante?
Kaj pa ce so leni in majo raj da jim vsakdanje stvari opravljajo suznji?

Ne pozabi, Rim je nekoc bil tehnoloska velesila pa je vseeno rabli suznje in denar, ko so vsa ostala ljudstva prisla na njihovo stopnjo pa niso mogli vec obstajat (point tega je da je Rim bil napram nasim prednikom enako razvit kot so npr. nezemljani proti nam...ce so sploh)

Edit: pozabu..."civilne" vojne so se kako pomembne, lahka veliko pripomorejo k razvoju lahko pa se vsi skupaj unicimo :)
In ljudje (ceprav smo del enega clovestva) smo se vedno razdeljeni na plemena (oz po novem je vec plemen v eni drzavi al pa skupnosti)

Sporočilo uredil(-a) WhiteWolf dne 18 November 2007 - 11:57 AM

#5 Charon

Charon
  • Člani
  • 19 Objav:

Objavljeno 18 November 2007 - 01:36 PM

probleme z gorivom nanotehnologija hitro reši =P

ni bol smiselno izumit robota/stroj/rčaunalnik ki je narejen za točno določeno delo, kot pa iskat človeške sužnje?

seveda je rim rabil sužnje, saj ni bilo zadost napredne tehnologije. dandanes pa bi že mi lahko vsa delovna mesta dodelili robotom/strojem/računalnikom.

glede vojn: kaj sem hotel povedati je, da v pogovoru o času ko posameznik lahko uniči celoto če hoče, vojne niso omembe vredne =)

Sporočilo uredil(-a) Charon dne 18 November 2007 - 01:36 PM

#6 WhiteWolf

WhiteWolf
  • Člani
  • 453 Objav:

Objavljeno 18 November 2007 - 06:43 PM

E vidis, robot bo opravljal tocno doloceno delo, torej me ne bo smirglal ce mu recem bejz mi po svezo studencnico na pohorje, un je pa programiran za strezenje hrane, se pravi bom mogu gor vstat pa it nardit novga robota medtem ko bo cloveski strezaj lepo sel pa prinesu studencnico (cene je pa tepen, naj izbira) ^^
Roboti so smiselni samo tam kjer je potrebna vecja natancnost in pa masovna proizvodnja (cele dneve delat enako delo) - za kaj drugega je pa se vseeno bolj primeren navaden clovek (se ga prej nauci ko pa eno konzervo sprogramira)
Posameznik ne more unicit celote (prevec filme tipa wargames eni gledajo :\ ), ker grejo ukazi za napad po lestvici navzgor, do predsednika, ta jih potrdi, nato gre po lestvici navzdol (najnizji pac dela "dirty work" ko usmeri orozje na tarce) pol gre pa komunikacija spet po lestvici navzgor da se zadeva dokoncno potrdi pol sele lahka strelajo z atomskimi bombicami (+ vzemi v zakup da atomska bomba v "rovtah" ne pride v postev ker je predraga pa premal ucinkovita)
Tk da...vojna bo se doooost casa tisto kar pospravi najvec ljudi :)

Lp

#7 Charon

Charon
  • Člani
  • 19 Objav:

Objavljeno 19 November 2007 - 05:35 PM

veš da sem mislil na robote ki so še malo pametnejši kot jih mamo zdaj.
torej robot narejen za določeno delo, npr služenje gospodarju, ki bo tudi znal sam izumiti vse ostale robote ki jih potrebuje ko rabi pomoč. ali pa enostavno uporabi nanotehnologijo ali pa oboje kombiniraj...

če hočeš studenčnico ti bo npr takšna kišta z nanoboti in surovimi kemikalijami to v par sekundah priskrbela oz sestavila

roboti niso le primitvne konzerve s par funkcijami
če se ti kovinski ne dopadejo pa daj delat biološke, mogoče celo že čist iste kot ljudje, da začnejo v eni celici ki ima DNK ki vsebuje vse informacije za naprej, le da mu ne bi dal zavesti, razen če si sadist.

če ima robot zadost funkcij je lahko na vseh področjih neskončnokrat boljši od kakšnega koli človeka, še celo branje misli bi mu lahko vprogramiral, takda niti govorit nebi rabo da ga kaj naučiš, če se že sam ni.

one zadeve pa najbrž nisi najbol zastopil ali pa sem narobe razložil:
jedrska energija je prvo orožje s katerim lahko en sam človek uniči celoto. seveda to ni dostopno skoraj nobenmu.
ampak z napredkom pridejo nova odkritja, sposobna uničenja človeštva le bolj dostopna ljudem!
npr genetski inženiring....je dostopen ljudem ki se stem ukvarjajo, in napačno uporabljen zelo nevaren: kajtevem, zmislijo virus ki vse ubije itd
ali pa pri nanotehnologiji: nekdo sestavi nanobota ki iz molekul okrog sebe naredi novega nanobota ki je sposoben enakge dejanja....

in na poti do stopnje ko se da potovat od zvezde do zvezde, se brezdvomno še pojavi kaj nevarnejšega od vsega tega.

Odgovori

1 članov prebira to temo

Članov: 0, Gostov: 1, Anonimnih uporabnikov: 0