Skoči na vsebino

Ali je možno?

176 replies to this topic

#16 EverDream

• Člani
  • 395 Objav:

Objavljeno 02 December 2007 - 05:04 PM

Dober članek. Definitivno "a must try" :) .

GOBA sem ti pa že dopoldne poslal email, tud glede MSNja je zmenjen.

Nekaj me zanima, pri virih energije. So vsi trije enako močni? Oz. je kakšna razlika v moči?

Osebno si bom izbral Luno, ker brez nje nebi obstajali, po horoskopu sem Rak, in na splošno obožujem Luno :P .

Hvala za tko nazorno predstavljen post. Čim več takih ;)

#17 GOBA

• Člani
  • 115 Objav:

Objavljeno 02 December 2007 - 05:28 PM

hvala :)

Glede energij, po mojem mnenju so vse enake, zemlja z svojo gravitacijsko silo, sonce z svojo močno toploto kateri pravimo supernova, in luna z svojim božanskim sijem , jaz osebno sem naječkrat uporabljal Sonce, ker se mi zdi res nekaj edinstvenega v našem osončju, in njegova nedojemljiva moč. Sicer je pa res da vaja dela mojstra, več kot boš vadil ,več energije boš lahko uporabil za kuglo, če si kdaj videl Anime Dragon Ball Z
v njej uporablajo moči na isti princip samo da je to risanka to je pa realnos in nisem še bral da bi kdo lahko prišel do tega nivoja da bi bila energija videna vsem, in da bi lahko poškodovala katerikoli predmet.

Aura, oziroma energija ki jo je človek nabral
Objavljena slika
Na sliki ma rumene lase ker naj bi doživel nekakšno preobrazbo, moč se mu poviša na neko stopnjo ( v tem primeru Super Sayan 3)

Energijska krogla
Naredi energijsko kroglo, in jo obdrži poleg tega pa jo nekaj odstreli v določen predmet in ker je to čista energija naj bi predmet ne zdržal takega pritiska. Jaz pravim da je to možno pri kakih budistih ali karkoli so že tisti ljudje ki zelo veliko dajejo na tole (treningi ...). Da ustvariš tak val energije moraš imeti v sebi kar veliko energije saj ti jo moraš vedno oddajat da se oblika vzdrži
Objavljena slika
Objavljena slika
Objavljena slika

No mogoče je malo smešen prikaz zaradi slik samo jaz menim da se to da ;)

še kaj zanima mi samo pišite :P

lp

#18 EverDream

• Člani
  • 395 Objav:

Objavljeno 02 December 2007 - 05:41 PM

Derren Brown, psiholog, iluzionist, hipnotizer, katerga dober poznate, je že imel oddajo glede tega.

V Angliji je obiskal mojstra budistov (žal si nisem zapomnu imena), kateri so vadili zbiranje ravno te energije.

Dokazal jim je, da brez vaje lahko naredi to, kar oni prakticirajo vse življenje. Z preprostim gibom, je zbil človeka po tleh.

Kako?
Derren je mojster psihologije. Že samo z pogledom lahko ljudi prepriča, da jih boli določen del telesa (nezavedna govorica). Podobno tehniko je uporabil v telovadnici, kjer so bili zbrani budisti. Modeli so ugašali sveče na drugi strani mize, z gibom roke :) . Res neverjetno. Ampak mu je uspelo, brez predvaje, samo z močjo podzavestnega vpliva, avtoritete, in prepričanja, zbit človeka po tleh, z izstrelitvijo nevidne energije, koker je tuki prikazana na slikah (samo energije se jasn ni vidlo, ker je ni blo ;) )

Bolj smešen del je bil po odhodu iz telovadnice, ko je kameri razložil, da je menihom in učencem samo nalagal kako močan je, in mu je use uspelo z psihologijo.
S tem je tudi malo skritiziral druge religije.

Meni kaj takega s psihologijo še ni uspelo, lahko sem pa prepričal kolega, da je njegov šal "zloben". In vsakič ko ga da za vrat bo občutil kako ga zateguje in duši. Uporabil sem Derrenovo tehniko pogleda in "roke", in hehe, delovalo je. Model še danes ne nosi šala, ampak ima visoko ovratnik do brade :P .

Sem pa že pred časom slišal za kineze, in sem zares navdušen nad tem.
Definitivno se jih moram naučiti.

LP

#19 GOBA

• Člani
  • 115 Objav:

Objavljeno 02 December 2007 - 06:00 PM

ja , že samo znanje kar sem ga o tem pridubil in izkušnje me vlečejo nazaj da bi probal tole še enkrat :blink: , in bom probaval :blink:, dokler mi nebo ratalo obarvati energijske kugle v določeno barvo ^^ če rabiš še kaj napotkov, napiši tukaj da si naberm malo postov :P , vem pa da je s pomočjo misli tudi ugašat stvari, enkrat sm grdo pogledal ekran pa se je ugasnu :) nicee :blink: , pa 1x mi je uspelo prebrat misli učiteljici ;) pojma nism mel o tisti temi pa sm kr nek vn butnu pa je blo prov :o sam mal sm se nanjo skoncentriral.

lp

#20 EverDream

• Člani
  • 395 Objav:

Objavljeno 02 December 2007 - 06:33 PM

Haha, ko smo ravno pri profesoricah, si me spomnil na moj dogodek pred enim tednom.
Ker nisem prinesel eseja pravočasno (zamudil sem 1uro), sem bil namesto tega ustno uprašan.
V sili večkrat uporabljam, tehnike Derrena Browna, ko zamahne lahno z roko in zmede um (še drugi zapleteni gibi, ki niso opazni, če oseba ni pozorna). In tako stojim pred predavalnico, ves živčen, nič nisem znal o tisti temi, imeli smo krivulje preživetja, dinamičnost okolij, sheme, R in K selekcije, ipd. biološke teme....

Ratalo mi je rahlo zmest prof. tako neopazno, da niti kolegi, ki so me budno spremljal, k vejo da rad "prilagodim" zadeve, kadar gre na tesno.

Dobil sem 6 vprašanj (ponavadi postavi 2 - tehnika : znaš/ne znaš), spraševala me je pa odnosih med kokošmi(LOL), in tehniko lovljena volkov v tropu :P . Samo to, nič drugega.

Folk ni mogu verjet, jst sem bil pa preveč živčen, da bi me odkrila, da bi se sploh imel čas čudit ali pa veselit :) .

Pa naj še kdo reče, da je psihologija neuporabna....

Ja lej, če se ti da, bi zelo rad vidu, če še kaj napišeš o kinezah.
Tole se moram naučit ;)

#21 alex

• Člani
  • 191 Objav:

Objavljeno 02 December 2007 - 10:14 PM

Ful hudo,sam zanima me ce je mozno,da to kroglo vidis tudi ti ,ali da jo kdo drug vidi?

#22 GOBA

• Člani
  • 115 Objav:

Objavljeno 03 December 2007 - 06:00 AM

ljudje ki imajo sposobnost da vidijo auro , lahko vidijo to kroglo definitivno (pomoje)
drugače pa bi se dale z leti in leti vaje.

Tako je moje mišlenje :)

lp

#23 EverDream

• Člani
  • 395 Objav:

Objavljeno 03 December 2007 - 03:35 PM

Začutit se jo sigurno da. Pomoje lahko vsak posameznik jo vidi na takem "prozornem" nivoju. Veste kaj s tem mislim?
Ste videli kdaj kadar ste poskušali videti avro nekoga, tako prozorno ampak vidno (fizično) valovanje. Podobno kakor kadar je cesta zelo vroča, in zrak "miglja".
Tisti kateri pa vidijo avre, pomoje lahko vidijo pa tudi barve krogle.

Sporočilo uredil(-a) EverDream dne 03 December 2007 - 03:35 PM

#24 Zar

• Člani
  • 84 Objav:

Objavljeno 03 December 2007 - 05:14 PM

Torej jaz se že malo več kot eno leto ukvarjam z energijskimi kroglami. Na začetku sem rabil več časa da sem ustvaril energijsko kroglo sedaj pa mi to uspe veliko hitreje, kroglo lahko ustvarim samo z eno roko (z obema rokama), jo premikam po prostoru, spreminjam obliko. Energijsko kroglo lahko vidijo vsi, toda da bi ustvaril tako kroglo je potrebno veliko energije in vaje. Jaz rabim še veliko vaje, a sem na dobri poti, kajti če v to vložim veliko energije in koncentracije se to kroglo že malo vidi, toda nima še nobene določene barve. Ciljam pa na to da bom z energijsko kroglo lahko nekoč prižgal svečo :)

#25 EverDream

• Člani
  • 395 Objav:

Objavljeno 03 December 2007 - 05:40 PM

Fino Zar!

Zelo zanimivo, kako vam to uspeva. Mene pa nekaj zanima. Ali se stanje v krogli, ki jo narediš spreminja? Saj veš, toplo, hladno, rahlo vetrovno, karkoli?

Če se da, malo bolj podrobno razloži, če imaš drugačne tehnike kot GOBA.

LP

#26 Zar

• Člani
  • 84 Objav:

Objavljeno 03 December 2007 - 07:52 PM

Stanje v krogli je lahko drugačno, odvisno kakšnega narediš, je sicer več elementov npr. ogenj, zrak, voda, toda stanje v krogli se po večini navezuje na element ognja torej je dostikrat toplo. Občutka sicer ne znam najbolje opisati, toda ko daš roko v kroglo jo občutiš kot da bi dal roko med dva magneta ali kot toploto ali nekaj mrzlega, toda ta moč toplote in tega je odvisna od koncentracije in energije krogle. Kakšnega elementa bo krogla je tudi odvisno od človeka ki jo naredi, torej kakšno hoče, jaz črpam energijo iz sonca in imam povezavo na ogenj torej so moje krogle tople lahko pa bi naredil tudi hladne, stanja v krogli sicer ne znam spreminjati, lahko pa naredim eno hladno in eno toplo.
Torej nimam preveč drugačne tehnike. Sprostim se, se skoncentriram na sonce, začnem črpati njegovo energijo, nato se skoncentriram na svojo energijo, jo usmerim v roke in tako formiram kroglo, nato pa jo lahko večam, manjšam, si jo podajam z roke v roko,...
Ko boš začel se ti bo morda zdelo težko in ti ne bo takoj uspelo, toda ne obupaj, te stvari pač zahtevajo veliko truda in časa.

#27 EverDream

• Člani
  • 395 Objav:

Objavljeno 03 December 2007 - 07:59 PM

Se prav po tej teoriji, če sem jo doumel pravilno, če si zberem energijo Lune, naj bi bila krogla bolj hladna?

Zanimivo, da se da kroglo dejansko čutiti. Samo verjetno so potrebne masovne količine koncentracije, da nam uspe kaj takega.

Uf, definitivno moram danes probati. Sej na računam na karkoli, pa vendar z neki vaje bi mi moralo uspet.

Ne, nad kinezam pa nebom kar tako obupal :) . Saj tudi nad avtomatičnem pisanjem nisem, ko sem sam sebi opisoval dogodke iz dneva, pa risal take in drugačne brezvezne čačke.
Dokler se ni vse obrnilo.

Tko, da pri kinezah ostanem vsaj toliko časa, dokler ne pogruntam kako naredit kroglo, ji določit stanje, in da lahko nekdo "začuti" energijo.

Potem bomo pa videli.

Hvala za informacije oba.

LP

#28 Zar

• Člani
  • 84 Objav:

Objavljeno 03 December 2007 - 08:12 PM

Ja, za hladno energijo je luna najboljša.

Koncentracija in vaja. Če kroglo čutiš najbolje veš da je tam, če je ne čutiš, je možno da si samo domišljaš da je tam.

Želim ti veliko sreče :)

#29 EverDream

• Člani
  • 395 Objav:

Objavljeno 03 December 2007 - 09:41 PM

No sem poskusil.

Poskušal sem okoli 45min. , ravnal po navodilih, ki sta jih napisala tu gor. In hm, občutki so mešani.

Z koncentracijo nimam problemov, ker sem dalj časa se ukvarjal z avtomatičnem pisanjem, vadim podzavestni vpliv, itd. ....

Roke sem dal v tak položaj kakor prikazuje slika 2. Mogoče zaradi mojega znamenja (horoskopa - Rak), imam vedno raje roke postrani kot naravnost (rak se premika diagonalno). In moram povedati da prvih 15-20min. ni bilo popolnoma nič.

Potem pa sem se zamišljal, kako luna oddaja rahlo srebrno meglico. Tisto meglico sem zagrabil z navidezno roko, in jo poskušal vcepiti "vase".

No tam se je pa začelo. Roke sem imel pred tem vroče, radiator prižgan. Niso se mi potile ali karkoli. In ob močni koncentraciji sem lahko začutil kot rahel piš na konicah prstov. Najprej sem mislil, da si domišljam, ampak kaj kmalu lahko prepoznam če imam kakšne psihološke umske trike. Ta hladnost se je rahlo povečavala, in se zbirala od vzunaj, proti notranjosti.
Prepričan sem bil, da je to zadnji korak h krogli, pa vendar..... krogle ni bilo :) . Preprosto nisem je začutil, tako kakor je napisano tukaj. Se je pa okoli konic prstov definitivno zrak shladil. Ne za veliko, čutiti se je pa dalo.

Občutek, ko sem stresnil roke ni bil kaj poseben. Malo podoben kakor po avtomatičnem pisanju. Utrujenost in težke veke.

Je, kaj od tega uporabnega, oz. sem na pravi poti do stvaritve krogle, ali sem kaj narobe izvedel?

LP

#30 GOBA

• Člani
  • 115 Objav:

Objavljeno 03 December 2007 - 10:10 PM

to kar si naredil do sedaj je zelo dober znak! to pomeni da si zbrano energijo usmeril v roke, a je nisi znal oblikovat v kroglo.

Pri meni so taki občutki, toplo ti rata, in v roki dobesedno čutiš neko stvar ni lih trda ampak jo čutiš kot da je magnetna tko kot da bi z roko mahal proti vetru, čutiš nekak upor. In to je krogla, sej ni nujno da ti jo v prvo uspe ampak meni jo je že po 5minutah ^^ , mogoče mam res v sebi nekaj posebnega, ker avtomatično pisanje mi je ratalo iz prve, kugla iz prve, razen premikanje z mislimi mi ni ratalo v prvo, sem kar dolgo poskušal.. :) , glede barve krogle, sam stvaritelj jo bo videl ko bo pripravljen na to in ko bo krogla imela dosti energije. Priporočam pa vsako dnevne treninge (bilo kaj , sprehodi, fitnes, skledce, kolesarjenje, plavanje, tek karkoli samo da si malo aktiven vsaj 10-30 min na dan. Zato da ma telo več energije, in ma tudi več svoje energije, in ko ti načrpaš energijo od vira (sonce, luna, "spirit, ali duh ljudi in živali, voda, luna, mars itd..) se energija s telesom združi in poveča. Pozabil sem povedat da ima vsak človek, VSAK, nekje v možganih točko, ki uravnava tole energijo, oziroma energetsko polje okoli nas. In če to točko najdeš in jo znaš upravljat ti rata use lažje in hitreje. Ker če se lovek nauči v trenutku povečat energijo na tako raven da bi delovala kot " čit oklep...) bi se lahko obranil tudi kakega udarca , metka itd.. ampak to je še daleč , treba prvo pridt do osnovne stopnje.

Priporočam pa tole : -Vsak dan aktivnost, in vsaj 30min meditacije (pomirjanje sebe) vsak dan vadi vsaj 1 uro koncentracijo in zbiranje energije torej (izdelavo krogle). Pa da ti namignem ko boš zelo spočit in zelo sproščen boš nabral največ energije, torej če imaš srečo lahko ujameš "val" močne energije torej to pomeni da bi prov čutil kako gre energija v tebe, mrzlica, naježene dlake in podobno.

Glede tebe Zar lepo da si se oglasil ;) zanima me par stvari
kateri položaj roke ti uporabljaš?
Iz kje najraje črpaš energijo?
Koliko časa se ukvarjaš s tem?
Ali tvojo kuglo vidijo tudi drugi ljudje?

Pri meni je bilo tko sem naredil energijsko kuglo v šoli, ker je bilo an hitro sem uzel v misel zrak ki je okoli mene, in ko je sošolka notri utaknila roko , je rekla da piha, torej spada ze pod eno vrsto aerokineze :P, si ze probal z mislimi premikat predmete?

to je use za dones lp

Odgovori

1 članov prebira to temo

Članov: 0, Gostov: 1, Anonimnih uporabnikov: 0