Ali je možno?
Objavljeno 19 February 2008 - 06:28 PM
Objavljeno 19 February 2008 - 06:55 PM
Pa mogoče ustvariva kako debato...
Ljudje si ustvarjamo kvadrate v katerih živimo. Torej neko umetno okolje, v že obstoječi okolici, ki jo pa izločimo. Ker nagonsko iščemo vedno in povsod kontrolo nad situacijo, ta kvadrat toliko časa teptamo, oblikujemo in zvijamo, dokler ne dobimo popolno kontrolo/manipulacijo nad njim. Ko smo enkrat na vrhu verige, se počutimo -varne-, -močne- in seveda zeeelo -inteligentne-.
Ne zavedamo pa se, da mi kontroliramo le okolje, ki smo si ga podredili in ustvarili po svoji zamisli, in že najmanjša zavednost da obstaja nekaj za tem kvadratom nas plaši... In ljudje reagiramo zelo nepredvidljivo kadar smo izpostavljeni strahu.
Druga stvar so pa seveda družbene norme. Neka skupina ljudi, prevzame kontrolo, postavi temelje povprečne inteligence, izgleda, mišljenja in v končni fazi tudi načina življenja. In predpisi te večje skupine so "pravila" oz. naj bi predstavljale "normalnost".
Temelji "normale" so pa večkrat zelo pomanjklivi, majavi, šibki,... Precej ozko se gleda vse skupaj, ne sprejema se sprememb, novitet, drugačnega razmišljanja.
Striktno postavi ostro mejo, in kdor jo prestopi (ne glede na namen in ne glede na to, če ima morebiti celo prav) se šteje kot -nenormalen-.
Je pa dejstvo (napisano), da ima 98.6% ljudi na svetu vsaj 1 psihološko težavo.
Naj bo to fobija, začasna psihična motnja, napadi depresije, agresivnost, ...
Torej v končni fazi ni nihče -normalen-. Vse je samo ena velika gledališka igra, v kateri zmagajo najboljši igralci.
Žal pa se velikokrat zgodi, da le te igralci nimajo za pest slame pameti v glavi, in oni postavljajo standarde normale
hm no to je bla moja kratka interpretacija...
Aha pa mogoče še glede meje med domišljijo in realnostjo... Nekdo je zapisal :
- Med fikcijo in realnostjo so včasih le 2 stopnici. Brez težav jih lahko preskakujemo."
... samo, kje je pa še ostalo stopnišče?
Objavljeno 19 February 2008 - 07:02 PM
Sam mislim, da je dejansko ravno ta strah, da obstaja nekaj, česar ne poznamo, ne znamo razložiti, glavni dejavnik k temu, da človek ni tako odprto mišleč (open minded), oz. kot si povedal ti, EverDream, da človek razmišlja ozko. In to izjemno ozko, saj večina ljudi podlega vplivu, pritisku družbe (torej še en dejavnik), medijem, kajti če pride do majcenega odstopanja, si čudaki. Ogromno ljudi verjame vsemu, kar spiše rumeni tisk, kar je splošno znano, kar večina ljudi trdi. Tako se ustvari neko dejstvo (zato, ker temu večina ljudi verjame), da paranormalnega pač ni. Dodamo še fiziko, in dobimo odgovor, da vse v našem vesolju poteka po fizikalnih zakonih in da odstopanj ni oz. so ta nemogoča. In je vse lepo in prav že od velikega poka naprej (in tudi ta je seveda lepo utemeljen s fizičnega vidika, tako da zdaj lahko končno ukinimo krščanstvo (oz. kar vse vere), kajti Bog ni ustvaril ničesar).
No, pa smo pri veri. Nekaj, kar ni "normalnega", nekaj, kar pa je nekoliko bolj open minded. Hmmm, začaran krog?
Sporočilo uredil(-a) Kole dne 19 February 2008 - 07:04 PM
Objavljeno 19 February 2008 - 07:33 PM
Ja čim je v igri še religija, se takoj ustvari začaran krog in 2. tabora
Objavljeno 19 February 2008 - 07:42 PM
Niti ni čudno, da je paranormalno tako zatiramo oz. tako "neobstoječe". Na primeru: nekdo, ki je doživel kaj paranormalnega, gre to razlagati prijateljem. Seveda sledi posmeh, morda celo izločitev iz družbe. Zato se dotični osebek, ki je imel neko paranormalno doživetje, odloči, da bo o tem od zdaj naprej tiho. S tem, ko je tiho, še sam začne dvomiti o tem doživetju, in na koncu pride do spoznanja, da se dejansko ni nič zgodilo in da je bila na delu le njegova domišljija ali kaj podobnega.
Objavljeno 19 February 2008 - 08:31 PM
Ja družba izredno tlači paranormalo zaradi nepoznavanja. Še toliko več je tega prisotnega med hribovci in ostalimi biseri družbe.
Jasno da se potem osebku zameri paranormala, če ga družba izloči zaradi tega. In ker se drži teh norm, začne obtoževati lastno domišljijo, kakor si omenil...
Žalostno če se tako pogleda...
Objavljeno 19 February 2008 - 09:19 PM
Projekt je odlično uspeval. Pravzaprav je predobro uspeval, do kakšnega tedna nazaj. Takrat so se pa stvari malo zakomplicirale... Kajti skorajda sem že zamenjal družbo in si s tem nabral precej nasprotnikov, seveda pa potem vemo kako to gre... Strgan plašč v garderobah, trcjaljenje za hrbtom, širjenje takih in drugačnih zgodbic od ljudi ki so se šele včeraj naučili hoditi po dveh nogah...
Nekako se moram ponovno organizirati, "odstraniti" vse trcjalmaiestre (zanimivo, fantov je več kot deklet, stranski podatek) in poiskati zavetje med neko "high class" družbo... Torej da imam pokrit hrbet pred ravno takimi napadi.
Iz psihološkega vidika ocenjujem, da je to nastalo zaradi prehitrega starta (leteči štart), kar je povzročilo preveliko spremembo in s tem "zmotilo" okolico.
Kakor rastline ki "zbezljajo" če jim ponudimo predobre pogoje preveč na hitro.
Sicer zrastejo visoko ampak so šibke, slabo obarvane in brez plodov.
Trenutno stanje : "Regroup"
Objavljeno 21 February 2008 - 09:44 AM
Sem nov na tem forumu!!!
Jaz pravim...vse je možno, če si le dovolj odprt!
Meni se je tudi zgodilo nekaj, kar si ne znam razložiti:
2 leti nazaj sem na prelep in peklensko vroč dan sredi poletja stal na semaforju in čakal na zeleno luč, da bi prečkal cesto. Cesta je bila čisto prazna, tudi nikogar ni bilo okoli, le jaz in vroč dan. Ko sem čakal na zeleno luč se je nekaj zgodilo, kar ne znam pojasniti. Čutil sem, kot da bi za mojim hrbtom nekdo šel mimo mene, od leve proti desni rami sem začutil tak čuden mraz. Obrnil sem se, vendar nikogar ni bilo nikjer. Moral je biti nekdo?? Veter defenitivno ni bil, ker je bil peklensko vroč dan brez sapice vetrčka.
Kaj mislite, kaj bi lahko bilo?
Objavljeno 21 February 2008 - 11:15 AM
Objavljeno 21 February 2008 - 11:47 AM
Ali pa ko se mi je zgodilo, da sem sedel za compom, vrata sobe so bila odprta, bil sem sam doma in sem mel filing kod da mi nekdo stoji za hrbtom, se zelo na hitro obrnem in vidim senco, ki v delčku sekunde izgine
Mene vse kar je v zvezi s paranormalo totalno fascinira in sem čisto nor na take stvari.
Objavljeno 21 February 2008 - 01:41 PM
Odgovori
0 članov prebira to temo
Članov: 0, Gostov: 0, Anonimnih uporabnikov: 0