Skoči na vsebino

Čudno

69 replies to this topic

#1 RainbowGirl

RainbowGirl
  • Člani
  • 282 Objav:

Objavljeno 19 October 2007 - 02:03 PM

Ste imeli kdaj takšno čudno izkušnjo oz. kaj podobnega.

Prej sem po netu brala kaj vse se je komu že prikazalo,zgodilo itd.Pa sem se ob enem postu spomnila na nekaj kar sem že skoraj pozabila, kar se mi je zgodilo,pa neznam pojasniti.

No bilo je ko sem še hodila v osnovno šolo,nevem katri razred in smo imeli ekskurzijo.Ustavili smo se še v Šempetru,če se ne motim,nevem kaj je bil tam park,ali kakšno pokopališče v glavnem vsem da so bili neki kipi očitno povezani z zgodovino kaj jst vem.Takrat me te stvari niso niti najmanj zanimale.In vem da smo tko tam stali na travniku oz. pač trava vmes pa eni spomeniki,če najdem sliko jo prilepim.In v roki sem imela zvezek,tko kot večina,da si bomo zapisovali podatke.Točno se spomnim da sem stala čisto vzadaj,...pač nemoremo biti vsi vspredaj a ne.No in jst tam tko stojim,se delam kot da me res kaj zanima in naenkrat me nekaj prime za majico in me povleče nazaj,da sem se mogla prav ujeti,da nisem padla,prav s sunkom,pa pogledam nazaj ;)  sem mislila,da je kakšna moja sošolka,ki ji je dolgčas,pa mi malo nagaja.In ko se obrnem vidim,da za menoj ni čisto nikogar :lol: ni bilo vetra,pa tudi,če bi bil me nebi mogel tko premakniti ;) In ko sem prišla domov sem to omenila bratu,ki so ga tudi zanimale te nenavadne stvari nlp-ji,duhovi itd.,.....pa se nespomnim,če mi je kej pametnega povedal.Tko,da a ima mogoče kdo kakšno pametno razlago kaj me je tko sunkovito premaknilo,kot bi me nekdo nazaj porinil?

Sporočilo uredil(-a) RainbowGirl dne 19 October 2007 - 02:05 PM

#2 RainbowGirl

RainbowGirl
  • Člani
  • 282 Objav:

Objavljeno 19 October 2007 - 02:13 PM

Ekola pa še prav sem imela tu je nekaj slik iz Šempetra

http://www.td-sempet.../rim-nekrop.JPG

http://www.ukom.gov....a/large/093.jpg

http://www.td-sempeter.si/15v.jpg

http://www.td-sempet...nekropola-a.jpg

#3 EverDream

EverDream
  • Člani
  • 395 Objav:

Objavljeno 19 October 2007 - 02:40 PM

Zanimivo....

Jah, koker se jaz do zdaj s spiritizmom ukvarjam, me ni še nič pahnilo, sem pa (in to precej redno) doživljal "efekt davljenja". In ne to stiskanje grla, od straha oz. povečanega nivoja adrenalina. To je poseben občutek, kako bi nekdo imel roke okoli vratu, in bi na vsak način ga hotel stisniti v kroglo. Precej naprijetne zadeve ja ;)

Si mogoče začutila še kaj drugega, ali le močen poteg?

#4 RainbowGirl

RainbowGirl
  • Člani
  • 282 Objav:

Objavljeno 19 October 2007 - 02:51 PM

Ja verjamem,da ni prijetno,če te nekaj,kar nevidiš davi.Ne nič ni bilo drugega oz. najprej kot,da je nekdo položil tko čisto na rahlo na moja ramena roke in pač tko kot bi nekdo za menoj stal in bi me tko nazaj na hitro povlekel,ampak bil je filing,kot bi me kakšen človek,pa sem se obrnila pa ni bilo nikogar.Je pa res,da mi tisti park al kaj je pač tisti prostor v Šempetru ni bil všeč,tko prav odbijal me je ta kraj,če me razumeš kaj mislim s tem.Ni mi bila všeč okolica in sem komaj čakala,da gremo vstran.

Sporočilo uredil(-a) RainbowGirl dne 19 October 2007 - 02:52 PM

#5 EverDream

EverDream
  • Člani
  • 395 Objav:

Objavljeno 19 October 2007 - 03:40 PM

hmm zanimivo, da mene osebno ne motijo grobovi, pokopališča, mrtvašnice, ..... Velikokrat so mi mnogo srhljivejše navadne hiše, ulice, včasih celo gozd ali poti v njem.

Vse preveč povezujemo paranormalo z grobišči (pa ne mislim s tem tvoj primer, govorim na splošno), češ, kjer je kost mora bit pa še duh. Nekako je postalo že stereotip. Pa ni temu tako, daleč od tega.

Če pa smo že pri zgodbicah :

Prejšn tedn greva s kolegom zvečer ravno na eno žurko. Pri skuterjih sva mela še zadnje "priprave" ko se mi je zataknil vizir čelade. Probavam na vsak način "odštekat" vizir, že čisto na robu z živci, ko slišim razločen skoraj pri ušesu : "zdravo!!" .
Tko pogledam okol (ni bil kolegov glas), ko vidim, da tudi njega ni. Tko se oziram okol in okol sebe nikjer žive duše na parkirišču, nakar pride iz vogala kolega z paketom pirov k jih je očitno kupil v bližnji trgovini. Uprašam ga če me je on slučajno pozdravu. Tko odkima pa (zdle je že smešno, tkrt pa ni blo ;) ) pa tko nejevolnu prijav : "...Kaj a spet duhce vidš? Dj, ne seri, ka bo šele k boš kej spiu....."  :lol:  

Nevem no, ogromno je vseh teh zgodb, in mislim, da prav usak človek (tudi če se ne ukvarja z spiritizmom) ima vsaj 1x v življenju izkustvo z duhovi. Večina pa večkrat.

Ok sorry za offtopic. Pametno razlago zakaj te je nazaj porinlo? Najbolj verjetna od čisto vseh je, zelo hiter, zvit sošolec/sošolka. Malo manj in bolj skrivnostna je lahko duh. Mogoče si stala na kakšnem grobišču, kjer nebi smela. Mogoče so hotli opozorit nase (še manj verjetno). Gotovega odgovora na karkoli ne boš mogla dobit  ;)

LP

#6 EverDream

EverDream
  • Člani
  • 395 Objav:

Objavljeno 19 October 2007 - 03:50 PM

Kar se pa tiče čudnih prigod, jih je pa na tone....  ;)

Nevem kje so še ostali pisci foruma(veterani), ki so imeli prav tako zelo zanimive zgodbe, trenutno se sam še jst neki tle silim s tem, k pomoje sploh nobenega ne zanimajo  ;)

Interesantno pa je tudi to, da si čutila roke na ramah, preden te je nazaj potegnilo. Pa je to edina izmed tvojih nenavadnih prigod?

#7 RainbowGirl

RainbowGirl
  • Člani
  • 282 Objav:

Objavljeno 19 October 2007 - 08:31 PM

Ma men je tvoje pisanje čisto ok.Tko,da brez skrbi.Potem imaš tudi ti zanimive izkušnje opažam.
Drugače pa ni bilo na srečo še nič kaj takšnega,da bi mi bilo zelo čudno,poleg tiste peči,ki sem jo omenjala v eni drugi temi.
Glede tega,da bi me kakšen sošolec nazaj potegnil,res dvomim,ker sem bila jst res vzadaj in polg mene so stale še dve sošolki,tko,da bi vsaj katera od njiju to opazila,pa niso.Tko,da nevem no.Kje oz. na čem točno sem pa stala se pa nebi spomnila.Ampak s tem ko sem napisala,da mi tisti prostor ni bil všeč,nisem mislila tako kot rečem meni pa ni pokopališče všeč,nevem okolica je mogoče imela takšno energijo,mogoče mi kraj ni všeč res si neznam razložit,zoprn kraj,pa ne le zaradi spomenikov.Res neznam opisati.In tudi danes če bi mi npr. nekdo rekel a greš na pokopališče,zapuščeno hišo,mesto,trgovino,gozd,grad ali na ta kraj v Šempetru,bi šla raje vsepovsod le Med tiste spomenike v Šempetru ne.

#8 Dario

Dario
  • Člani
  • 788 Objav:

Objavljeno 19 October 2007 - 09:08 PM

EverDream ti si omenil meso kjer nebi smela stati , kaj pa če maš prav in je res prepovedano oz. ce je bil tam tisti duh in ni hotel tako velikega števila ljudi naenkrat na "svojem" ozemlju in te je hotel potegniti v smrt <-- joke , mogoče te je hotel opozoriti  ;)

#9 RainbowGirl

RainbowGirl
  • Člani
  • 282 Objav:

Objavljeno 19 October 2007 - 09:15 PM

Mogoče me je res nekdo hotel opozoriti.Ampak od takrat me ni bilo več v tistem parku.Takrat sem čez čas pozabila na to in tudi nobenega odgovora nisem imela na to.Zdej pa vidim,da mnogim dogaja oz. doživijo kaj čudnega.Jah nekaj že mora biti na tem,folk si verjetno nebi izmišljeval kr tko brezveze itak nebi imeli nič od tega.

#10 EverDream

EverDream
  • Člani
  • 395 Objav:

Objavljeno 20 October 2007 - 09:58 AM

Ah veliko je takih, ki iščejo samo malo pozornosti in naklonjenosti z izmišljevanjem če je že drugje ne dobijo ;) .

Sigurno pa imajo določeni kraji določeno energijo, ki vsem ne odgovarja. Mene kot primer bolj moti stara hiša(posebno kakšne spalnice) ali klet, kot gromozansko pokopališče. Se mi pa zdi ta Šempeter sam po sebi izjemno lep kraj, ki marsikej skriva v sebi.

Jah če pa izključimo hitrega sošolca/sošolko nam pa ne ostane več veliko izbire.... Ali nezavedno trzanje mišic, ali pa duhovi. Samo čudi me to, da drugi niso nič opazili. Ko se je meni začelo to dogajati sem bil 100%, da se mi je zmešalo, celo o shizofreniji sem razmišljal.... dokler niso iste stvari na istem kraju in času, začeli opažati drugi poleg mene. Niso pa vsa "videnja duhov" negativna.

Dario, to si pa dobro potolažil  ;)

#11 RainbowGirl

RainbowGirl
  • Člani
  • 282 Objav:

Objavljeno 20 October 2007 - 11:18 AM

Ja pri meni je isto,da so mi stare hiše in kleti,podstrešja ali pa starinsko pohištvo,zgodovinski muzeji sploh ta ,ki ga imamo v celju, bolj strašni kot pa pokopališče.
Glede tistega v Šempetru,pa res ni nihče ničesar opazil.Ampak si nikakor nisem znala razložit.Nikoli več se mi ni kaj podobnega zgodilo.Ah sej tega tko ali takonebom nikoli izvedela kaj je bilo,lahko samo predvidevam.

#12 RainbowGirl

RainbowGirl
  • Člani
  • 282 Objav:

Objavljeno 25 October 2007 - 10:54 AM

A mi lahko kdo razloži zakaj se mi tole dogaja.Pred nekaj minutiami že tretjič v tem tednu.Pogledam na comp in brez,da bi se dotikala miške,starn skače gor in dol,gor in dol in se sploh ne ustavi dokler ne primem za misško in jo malo premaknem.Mene bo kap.A se še to komu dogaja?Nevem,če je to normalno,da se tko hitro premika,ampak nikoli se mi ne premakne čisto do vrha in čisto do konca,tko 5cm gor in 5cm dol.In ko sem prej nekaj tipkala pa se nisem dotikala miške je bilo isto,pa pisala sem in to v eno vrstico.Men je to mal čudno.

#13 EverDream

EverDream
  • Člani
  • 395 Objav:

Objavljeno 25 October 2007 - 11:46 AM

To se dogaja vsem. Imaš optično(lasersko miško). Če nisi ravno računalniški genij :"miška k ma rdečo lučko spodi" :) .

In ta laser lahko veliko stvari zmoti. Najbolj možna je podlaga. Če maš žive barve in veliko na kupu, je zelo moteče. Zmoti ga tudi če nimaš podlage (drobtine, udrtine,....).
Lahko pa je tudi zgubana podloga za miško.

To se je meni redno dogajalo dokler nisem kupu popolnoma belo podlago iz mešanice gume in plastike. Zdej je pa vse gre tko k treba.

Te stvari posebej motjo gamerje, ko so ravno sredi rač. iger v kakem hudem boju al pa spopadu, pa zgrešijo odločilen strel :(

Tko, da kr mirno.

#14 RainbowGirl

RainbowGirl
  • Člani
  • 282 Objav:

Objavljeno 25 October 2007 - 11:53 AM

Aha,uf si me pomiril.Hvala za razlago.Ja moja miška ima rdečo lučko,okrog nje sta zvočnika kakšen kuli,podlaga je pa pisana,sicer je ravna.Sem se že vtrašla,da se je kakšen duhec naselil v moj comp in se odločil,da ga bo on upravljal po svoje :)

#15 EverDream

EverDream
  • Člani
  • 395 Objav:

Objavljeno 25 October 2007 - 01:43 PM

Če bi mela duhove v stanovanju nebi bila več med nami  :)

Odgovori

0 članov prebira to temo

Članov: 0, Gostov: 0, Anonimnih uporabnikov: 0