Skoči na vsebino

Mothmanova prerokba

36 replies to this topic

#1 RainbowGirl

RainbowGirl
  • Člani
  • 282 Objav:

Objavljeno 17 October 2007 - 01:50 PM

Ste gledali film Mothmanova prerokba?
Jst sem ta film gledala že 2x in mi je zlo dobr,nevem zakaj ampak eden izmed mojih najljubših,poleg filma Šesti čut.

No ta Mothman je ali še nevem točno obstajal v resnici v eni ameriški državi.Tega nisem vedela,dokler nisem naletela na eno spletno stran o tem.

Tukaj je nekaj linkov pa si poglejte in napišite,kaj si mislite vi o tem.

http://en.wikipedia.org/wiki/Mothman

in še mothmanova web stran

http://www.mothmanlives.com/

#2 EverDream

EverDream
  • Člani
  • 395 Objav:

Objavljeno 17 October 2007 - 02:05 PM

V slovenskem jeziku je preveden kot Veščar. Kjer naj bi se to bitje pojavlo naj bi ble same nesreče, če se jst spomnem prou ene oddaje na Discoveryu. Messenger of sorrow so mu tud rekl.

Film je zanimiv, ampak 6 čut mi je pa čez use ;) .

#3 RainbowGirl

RainbowGirl
  • Člani
  • 282 Objav:

Objavljeno 17 October 2007 - 02:09 PM

No jst sicer nevem,če je bilo vse to res,ali je mogoče to kakšna reklama za tisto državo.Čudno mi je,da se večina teh pojavov zgodi ravno v Ameriki ok. sej so tud pojavi od drugod,mislim na nlp-je,duhove itd.Ampak največ pa je novic ravno od tam,če se ne motim.Čudno,da se kaj takšnega ne dogaja npr. na Kitajskem ali Filipinih,no vsaj jst še nisem zasledila.Včasih se mi zdi,kot da se eni norca delajo iz nas.No možno pa je da je vse resnično.Moje mnenje pač.
Drugače mi je pa film šesti čut zakon,ampak res.

#4 Dario

Dario
  • Člani
  • 788 Objav:

Objavljeno 19 October 2007 - 09:15 PM

6. čut zakon jap ...

Tale stvor je po moje izmišljen , ker ga ni nihče videl , no saj se najdejo izjeme , ki govorijo , da so ga videli , piše tko itd . larifari če se mene vpraša , bi pa z veseljem pogledal ta film tole prerokbo

#5 RainbowGirl

RainbowGirl
  • Člani
  • 282 Objav:

Objavljeno 19 October 2007 - 09:16 PM

Glavno vlogo ima igralec Richard Gere ,upam,da sem prav napisala.

#6 jackie

jackie
  • Člani
  • 125 Objav:

Objavljeno 19 October 2007 - 10:00 PM

Nisem nikoli še slišala za veščarja, saj bi bil že čas da kakšen film sploh pogledam. Meni je zanimivo to, da če je zelo dober film te kar prepriča, da nekaj obstaja. In jaz ku sm velki fan Stanleya Kubricka mu včasih skoraj vrjamem, da se lahko nekomu, ki je v hotelu s svojo družino zmeša (the shining. Meni je ta film najbolj všeč, se posebej Jack Nicholson in tista igralka zdraven, saj ne predstavljata nobene ameriške popolnosti, ki jo sedaj gledamo v današnjih hollywoodskih filmih. Eden izmed mojih ta bulših režiserjev je seveda še legenda Alfred Hitchcock- le kdo pa njega nebi maral. Nikoli pa mi ni postalo jasno zakaj v njegovemu filmu Ptiči, začnejo ptiči napadati ljudi. Še volkovi te napadejo, če je huda zima in je lakota, kaj za vraga ti bodo potem ptiči naredili. V šestem čutu (dost sm že pozabla, dolgo je tega, ko sem ga gledala) pa mi je bil tist ta mal všeč, neverjetno kaj lahko en otrok, da je film bolj grozen.

#7 EverDream

EverDream
  • Člani
  • 395 Objav:

Objavljeno 20 October 2007 - 12:35 PM

Ja Haley Joel Osment je res zaigral cel film na nivoju, ki ga sploh ne pričakuješ. Drgač pa tud prerogba mi ni bla slaba, samo precej predvidljiva. Edine napete trenutke so naredile tiste slike, ki so jih ljudje risali nezavedno in odličen izbor glasbe.

Hitchcock je pa itak mojster  ;) The shining je pa tud razred zase. To so take nedotakljive legende kot npr. the exorcist, ....

Če smo pa že pri igralkah in igralcih, kakšna se vam zdi Jenifer Love Hewit  (I know what you did last summer, I still know what you did last summer, Party of Five, Ghost Whisperer, ....) al pa Anthony Hopkins (Silence of The Lambs, Hannibal, Red Dragon, ....) ?

#8 Dario

Dario
  • Člani
  • 788 Objav:

Objavljeno 20 October 2007 - 12:41 PM

Hopkins = legenda
tile filmi pa so zakon

#9 EverDream

EverDream
  • Člani
  • 395 Objav:

Objavljeno 20 October 2007 - 02:16 PM

Ja Hopkins je res vsaj meni, crem de la crema. Sem pa zdej opazil, da te moderne grozljivke(razen nekaterih res dobrih), sploh niso "grozne" ampak groteske. Pač modelu se zmeša in gre razkosavat ljudi. Čreva na zidu in mal "bum" muske. Zgodba in vse drugo pa ni pomembno.

Dosti bolj strašljivi so dobri trilerji ali grozljivke, ki vsebujejo duhove, kjer so le glasovi, prebliski, škripajoči zvoki, prividi.... Ko do zadnje minute ne veš kaj je res in kaj ne. Nato pa pride tist velik Grand Finali, ko se vse odloč in razkrije.... Sam mal jih je takega kalibra.

Kakšna se vam zdi pa Jenifer Love Hewit? Če bi bla moja soseda, bi si v hišo vgradil vsaj 40 oken   ;)

#10 RainbowGirl

RainbowGirl
  • Člani
  • 282 Objav:

Objavljeno 20 October 2007 - 03:08 PM

Ja film Vem kaj ste zakrivili lansko poletje je kr grozljiv,ta Jennifer Love Hewit je pa men ful dobra igralka,sej je igrala v nadaljevanki šepetalka duhov,kjer so se jim baje tudi dogajale čudne stvari,enkrat sem prebrala,da se jim je med snemanjem oz. ko so pregledovali kako so posneli kakšen del opazili neko osebo,ki je sploh nihče ni videl na posnetku je pa bila in nevem kaj še vse.Se mi pa zdi ona tko malo sumljiva oz. kako naj napišem,da se nebo trapasto slišalo,Jennifer se mi zdi takšna oseba,ki je nebi rada mela za frendico ;) Scary mi deluje.Je pa super igralka za moje pojme.Za kakšne grozljivke in trirerje.

#11 EverDream

EverDream
  • Člani
  • 395 Objav:

Objavljeno 20 October 2007 - 03:54 PM

Ja naj bi bili neki čudni pojavi, sam ni izključena možnost, da so stvar malo napihnili za marketing ;) . Kaj je boljšega kakor rečt, da so se na snemanju serije o duhovih pojavili le ti? cing cing, bi rekla blagajna.....

Nevem, če bi zbiral med vsemi ženskami sveta, bi sigurno zbral Hewitovo. Nekak mi deluje skrivnostno lepo. Nevem že same obrazne poteze, mimika, usklajenost gibov.... Nekak najbližje perfektnosti ;) . Je pa tudi v običajnem življenju zelo prijazna, če je kdo gledal Punk'd na MTVju, ko so jo nasrali, da je eden izmed ljudi v pisarni (kjer je bila na razgovoru za novo vlogo) dolžan 50.000$ trem mafijašem, ki so mu grozili pred njo. In je bila v trenutku pripravljena plačat namesto njega, brez pomišljanj.  :lol:

Jah nevem vsaj meni od igralk mi je najboljša Fosterjeva (pa ne samo zaradi jagenčkov) pa Hewitova.

Film -i know what you did last summer- mi je bil pa malo zgrešen, samo zaplet se mi je dopadel. Za moje pojme je dosti boljša v -Ghost Whisperer-, kot je bila takrat. Res pa je, da je film star 8 let, se pravi, da je takrat bila stara 20 let. 8 let pa le prinese nekaj izkušenj.

jah upam, da posname kako grozljivko ali pa triler, ker te novodobni taki in drugačni pokoli z motorko in dnevi mesarije se mi ne dopadejo.......

#12 RainbowGirl

RainbowGirl
  • Člani
  • 282 Objav:

Objavljeno 20 October 2007 - 04:17 PM

Ja tud meni niso ti filmi grozljivke,kjer nekdo ubija,pa nevem kakšni brezvezni stvori ok.Niso tko strašni,prej nagravžni.Duhci pa znajo v filmih kar fajn prestrašit,že zato,ker se lahko skrijejo kamorkoli,so skoraj nevidni,povsod nekaj škripa,nikoli neveš kje se bo pojavil pa tko,pa glasovi,....
Edina stvar,ki me pa moti v trilerjih,grozljivkah je pa to,da mora bit vedno kakšno pokopališče,noč,megla,po možnosti še grmi in se bliska,gozd,stare vile.No sej to je cool,pol je film bolj zanimiv,ampak se mi pa vseeno zdi,da malo preveč tega ponavljajo iz filma v film.

Aja pa film Vsiljivci mi je tud dobr oz. triler.Igra pa v njem Nicole Kidman,če ste ga slučajno gledali.

Sporočilo uredil(-a) RainbowGirl dne 20 October 2007 - 04:19 PM

#13 EverDream

EverDream
  • Člani
  • 395 Objav:

Objavljeno 20 October 2007 - 04:44 PM

Ja sj to so te stereotipi o katerih sem govoru. Kjer je kost mora bit še duh in konc. Če je nagrobnik postran je sigurno tam morilc in mora strašit :blink: . Pol pa še mal dežja in grmenja pa smo tam....

Vsiljivce sem pa gledal, tudi zelo uredu film. Sicer igralka se mi ne dopade za ta žanr (če je kdo gledu "eyes wide open" ve kaj mislim s tem  :lol:  ) , ampak koncept je kar uredu. Ko šele na koncu izveš, da so v resnici oni duhovi.....

Trileriji in grozljivke o duhovih so pa pomoje večni, če so dokaj dobro narejeni, ker že sama tema pritegne ;)

Rad bi pa gledu film Darkness (Tema), kjer so baje ljudje ven iz kinov bežal.

Si gledala Krog? (japonsko verzijo)
No tam se mi je koncept dopadel, igralci malo manj, zgodba je pa super. Tista scena z vodnjakom, ko una ženska vn pleza je pa že legendaren skor ;)

#14 RainbowGirl

RainbowGirl
  • Člani
  • 282 Objav:

Objavljeno 20 October 2007 - 04:51 PM

Ne nisem gledala Kroga,si ga morm enkrat ogledati.Itak je meni vse zanimivo kar je mal scarry ali pa fanasy :lol:

Tud tega filma Darkness nisem gledala.Zakaj je pa folk ven bežal?Mislim a to so res ven bežali al kaj? ;) O čem se pa sploh gre,da se pripravim,ko ga bom hotla gledat.Si bom prej vse v kovčke spakirala,če bom ugotovila,da se bo treba selit ;)

#15 EverDream

EverDream
  • Člani
  • 395 Objav:

Objavljeno 20 October 2007 - 05:17 PM

Niti jst še dobro ne vem. Gre se o neki družini v kateri je tud najstnica Regina. Preseljo se iz Amerike v Španijo, v staro hišo. Tam notr, pa prebiva neko bitje, najbolj podobnu prekletstvu. Ko se družina vseli začne ta sila netiti prepire, in sčasoma se zasovražijo med seboj. Ko se bitje, kao lačno kot sama tema, naveliča igrat z njimi se odloč pokončat enga za drugim. Temu se pa Regina upre, in proba sama poiskat odgovore in s tem rešitev.
To mi je povedal kolega, navdušenc nad takimi filmi. Zgleda kar zanimiv.

Ljudje so pa vn bežal baje zarad načina snemanja filma. Precej je dejanske teme na njem, zto slika ni čist bistra, ne vid se vseh podrobnosti in neveš kaj se skriva u tistem temnem kotu, dokler ne skoč big style ven iz tizdga direkt na platno. Glasba je baje res na visokem nivoju, k te drži u pripravljenosti celo uro pa pol, pričakuješ neki kar ne videš, dokler se ne sprostiš malo. Takrat pa neki plane, ipd. .

Sej so ljudje že ob mnogih filmih bežal iz kina. Baje je celo nekdo doživel napad tesnobe na Japonskem, ko je gledal Krog. Niso to redki primeri....

Ufff, selitve ti pa nebi priporočal....bogvedi kdo je tam že pred tabo in si ne želi deliti prav nič  ;)

Odgovori

0 članov prebira to temo

Članov: 0, Gostov: 0, Anonimnih uporabnikov: 0