Skoči na vsebino

- - - - -

Kaj si mislite o kloniranju človeka itd. ?

36 replies to this topic

#31 erikhunt

erikhunt
  • Člani
  • 128 Objav:

Objavljeno 08 December 2007 - 08:02 PM

Pomoje ni pametno obsojati, da nam tehnologija ne prinese nič, ko pa ne vemo kaj nas čaka. Na koncu zmaga itak dobro, pa magari med roboti, če ne nihče ne ostane. DA bomo imeli prosti čas, pa to je ja najbolj super stvar na svetu. Samo zamislim si, kako leže letim nad drevesi od Berlina do Zagreba , pa še malo gor po Jadranu.... :) >> Če ne pa si zmislim nov šport, pa gremo dirkat po luftu"

#32 Dario

Dario
  • Člani
  • 788 Objav:

Objavljeno 08 December 2007 - 09:05 PM

tek v višino , podvodni šah in žepni biljard so taki športi , ki veliko obetajo...

Charon res sem prehitro prebral :)

Ljudje tudi če bomo izumrli nihče nebo nikogar pogrešal in nihče se nebo spraševal kaj bi bilo če bi bilo ...

#33 Dario

Dario
  • Člani
  • 788 Objav:

Objavljeno 11 December 2007 - 07:02 PM

Človek je tak zakompliciran ... fffffffff npr. 2 enako vzgojeniva otroka sta si lahko po duši tak različna ... nwn no . Uživajte v času , ki vam je dan in ne delat klone , če bo to potrebno bo Bog uredil . Zdaj pa spet Bog ja ... pustimo Njega zdaj .

#34 Charon

Charon
  • Člani
  • 19 Objav:

Objavljeno 12 December 2007 - 04:42 PM

2 človeka ne bosta nikoli ista, niti če bi bla 2 klona isto vzgojena...ker je odvisno od vsega, že od namjmanjših stvari kot dejstvo da iz različnih kotov gledata okoli sebe, vpliva na to...

"Uživajte v času , ki vam je dan"
ti umri če tak hočeš, jaz bi pa rad užival tak dolgo kot bom jaz hotel in ne nekdo drug  =)
jaz ne bi uporabil besede "dan", ker nekomu ni življenje dano, saj pred tem ni obstajal in to pol ni logično XĐ

"in ne delat klone"
se popolnoma strinjam. še vedno ne razumem zakaj majo vsi otroke.

PS: človek je še bol kompliciran kot misliš =P

Sporočilo uredil(-a) Charon dne 12 December 2007 - 04:44 PM

#35 Dario

Dario
  • Člani
  • 788 Objav:

Objavljeno 12 December 2007 - 05:21 PM

Charon : "Uživajte v času , ki vam je dan"
ti umri če tak hočeš, jaz bi pa rad užival tak dolgo kot bom jaz hotel in ne nekdo drug =)
jaz ne bi uporabil besede "dan", ker nekomu ni življenje dano, saj pred tem ni obstajal in to pol ni logično XĐ

-----------
Me:

Saj bi tudi jaz rad živel kako dolgo bom jaz hotel , samo ne morem ... ja lahko :) samo tisti način ni zame.  Čas je dan - živel boš kakor dolgo boš dihal <-- to sem mislil.

Človek je bolj zakompliciran kot si jaz pa ti skup misliva ;)

#36 GOBA

GOBA
  • Člani
  • 115 Objav:

Objavljeno 14 January 2008 - 06:08 AM

Charon, je Dec 5 2007, 06:05 PM, rekel:

če je kdo trdil da so kloni popolnoma enaki? ker vsak ki se pridruži k debati prične s tem da trdi da niso... kar je seveda čist logično

@goba:
"sm pa proti kloniranju.. "
ok =) zanima me zakaj? =(

"ker pr klonu naj bi ti bla oseba zloooooooo podobna to pa je narobe, če je kak dvojnik na zemlji je ne pa ga umetno ustvarjat.. mislm sej organe se da dubit od mrtvih ljudi ki so lihkar umrli.., srce mamo pa isto kot prašič tako da že prašičje srce uporablajo za vsadovanje.."
če je dvojnik kar tak je ok, če pa umetno pa ni ok....zakaj?

če to logiko uporabimo kje drugje (npr:če nekdo ozdravi kar tak je ok, če pa ga pozdravimo umetno pa ni ok), dobimo nekaj hecnega =D

za organe pa smo že ugotovili da ni potrebno nikogar klat.

@everdream:
da bi se nove tehnologije uporabljale na takšne načine da okolice ne ogrožajo, je pa spet odvisno od raznih drugih faktorjev (kot načina vladanja). tehnologija je lahko slaba ali pa dobra, odvisno od družbe ki jo uporablja. torej nove tehnologije niso slabe, le družba še najbrž ni tak daleč.

nevem zakaj bi naravo uničili ko ne bi bili več odvisni od nje. po moje bi blo obratno, noben več ne bi živel v hiši kot jih poznamo danes, ali imel škatlast računalnik itd. saj bi tehnologija končno dosegla biološko raven, kar pomeni da bi blo (žive) narave več kot kdaj koli doslej na planetu =D

osebne komunikacije primanjkuje, da. trenutno smo v takšni fazi ko je tako, ampak s časom bosta elektronika+internet stopila par korakov naprej kjer se bo spet našla  bolj(vedno bliže realni) osebna komunikacija.

glej, boljša tehnologija=več prostega časa & manj obveznosti=več časa za komunikacije z ljudmi, za spiritualni razvoj samega sebe... samo prosti čas-->za zadeve ki jih ljudje počnejo ker jih veselijo

=)
Pravm da ni prov zato ker , z kloniranjem se podajajo v vode ki jim niso dorasli.. zarad tega ustvarjo bitje podobno človeku, ki misli kot človek in ima zavest.... sam zaradi tega ker je kloniran, se nikoli nve kdaj pride do napake in nastane kak nov smrtonosni virus... in poleg tega bodo klonirali človeka in kaj se bo zgodilo? po par letih bo umru.. mislm to ni prov :S

lp

#37 Charon

Charon
  • Člani
  • 19 Objav:

Objavljeno 16 January 2008 - 09:46 PM

GOBA, je Jan 14 2008, 06:08 AM, rekel:

Pravm da ni prov zato ker , z kloniranjem se podajajo v vode ki jim niso dorasli.. zarad tega ustvarjo bitje podobno človeku, ki misli kot človek in ima zavest.... sam zaradi tega ker je kloniran, se nikoli nve kdaj pride do napake in nastane kak nov smrtonosni virus... in poleg tega bodo klonirali človeka in kaj se bo zgodilo? po par letih bo umru.. mislm to ni prov :S

lp
torej, ni prav zato ker ti meniš da ljudje ki se ukvarjajo s kloniranjem, kloniranju niso dorasli.
kako to misliš da niso dorasli?

potem trdiš da zaradi tega ustvarjajo človeku podobno bitje...

človeku podobno bitje? ni le podobno, je človek, saj ma enak DNK...
kot da bi rekel da en par ustvarja človeku podobno bitje

po moje ustvarjajo klona ker hočejo ustvarit klona, ne zaradi tega ker temu niso dorasli...to ni logično <_>?

človek ki misli kot človek, in ima celo zavest =D to bi bilo pa nekaj novega!

če je nek človek klon (v laboratoiju narejen seveda), pol lahko pride do napake? do smrtonosnih virusov?? torej človek ki bi bil od rojstva naprej bolj zdravstveno nadzorovan kot kerkoli drug človek, bi prej zbolel in prej ustvaril smrtonosni virus? ne bi rekel.

človek bi umrl? to pa res ni prav =(
samo ne vem kaj imajo vprašanja o smislu življenja in podobno s kloniranjem.

=D

Sporočilo uredil(-a) Charon dne 16 January 2008 - 09:47 PM

Odgovori

0 članov prebira to temo

Članov: 0, Gostov: 0, Anonimnih uporabnikov: 0