Skoči na vsebino

Smo ljudje potomci nezemljanov?

13 replies to this topic

#1 nino

• Člani
  • 11 Objav:

Objavljeno 04 October 2007 - 08:03 AM

Julija 2001 je del južne Indije zajel nenavaden rdeč dež. Šlo naj bi za puščavski pesek, ki ga je veter zanesel nad pokrajino. Dr. Godfrey Louis, v Indiji živeči znanstvenik, pa se z razlago ni strinjal.

Na to ga je napeljala nenavadna ugotovitev in sicer, da so v prahu, ki ga je zaneslo nad Indijo, prisotne majhne žive celice. To samo po sebi ni nič nenavadnega, če ne bi ugotovil, da celice ne vsebujejo DNK, osnovnega gradnika vsega življenja na Zemlji. Zaključek Dr. Louisa je bil, da so celice k nam prišle iz vesolja. Teorija, ki jo je postavil, je sprožila verigo dogodkov.

Razloge, da trditve dr. Louisa niso bile podvržene zasmehovanju znanstvene srenje, gre iskati v podobnosti s teorijo, ki sta jo sredi 60-ih postavila dva angleška znanstvenika. Sir Fred Hoyle in profesor Chandra Wickramasinghe sta s hipotezo o Panspermii razvila idejo o kometu, ki naj bi iz vesolja na Zemljo prinesel prvo življenje.

Teorijo, še najbližje znastveno - fantastični literaturi, danes znanost obravnava kot eno možnih teorij nastanka življenja.

Ameriška vesoljska agencija Nasa je razvila podmornico, s katero namerava v oceanih ene od Jupitrovih lun najti dokaze o življenju. Za teorijo o Panspermii bi bili dokazi ključnega pomena.

Prav tako namenja veliko pozornost raziskavam bakterije, ki so jo našli na Zemlji in lahko preživi v ekstremnih okoliščinah. Bakterija naj bi bila namreč dokaz, da življenje lahko preživi potovanje po vesolju. Po mnenju profesorja Wickramasinghea je taka bakterija “rojen vesoljski popotnik”.

Ugotovitve dr. Louisa kažejo, da se celice iz rdeče dežja brez težav razmnožujejo pri temperaturah okoli 300 C, kar naj bi bil eden od bistvenih atributov za preživetje mikroorganizma v nehvaležnih razmerah, ki vladajo v vesolju. Profesor Wickramasinghe je prepričan, da gre za eno od nezemeljskih oblik življenja.

Kljub temu, pa veliko znanstvenikov glede teorije o Panspermii ostaja skeptičnih. Če bi se dokazi izkazali za resnične bi to morda pomenilo, da vse življenje na Zemlji, od rastlin do človeka, izvira iz vesolja.

Še vedno pa ostaja vprašanje, kako se je iz opice razvil današnji človek?

#2 WhiteWolf

• Člani
  • 453 Objav:
  • Interests:- Programiranje v jeziku c++<br>- Pwnanje n00bov v ET-ju<br>- Linux :)

Objavljeno 04 October 2007 - 10:40 AM

Ce se prav spomnim je tudi pri nas kmalu po cernobilu dezevalo rdece (je mnde tok deza blo, da je pri oknu not teklo) ;)

#3 Dario

• Člani
  • 788 Objav:

Objavljeno 03 November 2007 - 05:26 PM

ja iz opice človek ... Iz česa pa opica in tisto pred njo? ODg. vam bom zaupal po oglasih :)

No Zemlja je bila ugoden planet za življenje samo , da ni blo življenja nato pa je prišel ta popotnik in nastalo je življenje na zemlji. Ta dež je pa zato , ker je v puščavi gobi pihal veter , ki se je navlažil in to je to

#4 Lorra

• Člani
  • 2 Objav:

Objavljeno 09 November 2007 - 11:15 PM

ojla,
Mene je Spacesurfer (tle na forumu o nezemljanih) full navdušu z eno knjigo z temo življenja na Zemlji in nezemljanov, moram reč da je zadeva res dobra.

Jaz ne berem velik knjig, raj si kak video pogledam al kaj tko, ampak to knjigo sm požrla takoj in jo vsem periporočam :(

full me je pesenetlo tut to da je zastojn; http://sl.rael.org/d...oad.php?list.20

povejte če bo vam tut dobra, da skup udarmo kako dobro debato :)

čau čau,

lorra

#5 Bojan

• Člani
  • 104 Objav:
  • Interests:Glasba, grafični dizajn, Star Wars, UFO, Experiment Philadelphia, lažne religije...

Objavljeno 06 January 2008 - 09:47 PM

Pravkar berem knjigo Semirja Osmanagića z naslovom Alternativna Povijest. PRECEJ zanimivo čtivo. Pri branju sem naletel na ime indijanskega avtorja z imenom Robert Morning Sky. Tip ima zelo zanimivo in za moje pojme še najbolj verjetno teorijo o poreklu ljudi. Nekaj si lahko preberete na TEMLE linku, vsekakor pa svetujem, da preberete zgoraj omenjeno knjigo Semirja Osmanagića.

Vsekakor pa se Človek ni razvil iz opice. To je čista neumnost!
Edina večja neumnost od opičje teorije je ta, da je človeka ustvaril katoliški Bog!

Sporočilo uredil(-a) Bojan dne 06 January 2008 - 09:50 PM

#6 erikhunt

• Člani
  • 128 Objav:

Objavljeno 03 April 2008 - 09:01 PM

POmoje ja.
S tem se strinja ta oseba: re=related

in ta oseba:

pa ta oseba: http://youtube.com/watch?v=InjgkhwpzJQ

in tako naprej

Osebno me je to zanimalo že dolgo nazaj, poslal sem mail osebi, ki je delala za ameriško vlado, odgovora pa sem bil zelo zelo vesel in to lahko tudi stori vsak, da se prepriča.

#7 erikhunt

• Člani
  • 128 Objav:

Objavljeno 15 April 2008 - 08:56 PM

Če je človek nastal skozi evolucijo, kateri člen je potem tole?

:D

#8 erikhunt

• Člani
  • 128 Objav:

Objavljeno 15 April 2008 - 09:12 PM

zanimive zgodba -

#9 madhack1

• Člani
  • 32 Objav:
  • Interests:rad opazujem nočno nebo

Objavljeno 09 March 2009 - 07:32 PM

erikhunt,pa bojan!
tisto lobanjo ko je uni tip držal v roki,lahk najdeš tud v marsikateri bolnici,mislim skoraj isto,to je neka dedna bolezen ,kao mongoloidnost,sam druga veja!to so že davno raziskali in tud dokazali!
bojan glede neumnosti,da je človek nastal iz opice,v tem se tud jaz strinjam z tabo,da to ni res,glede katoliškega boga pa!-a pa veš kdo je ta bog bil?,kaj pa če je bil le visokotehnološko razvito bitje iz vesolja?!
si se vprašal gdaj tak????

#10 alex

• Člani
  • 191 Objav:

Objavljeno 09 March 2009 - 09:22 PM

Se strinjam z tabo.Mogoče je pa res to kar praviš.Kaj pa votla zemlja,morske globine,tja noben s prstom ne pokaže,vsi kažejo v nebo!Se pravi,da moramo tam začeti raziskovati.

#11 madhack1

• Člani
  • 32 Objav:
  • Interests:rad opazujem nočno nebo

Objavljeno 14 March 2009 - 07:54 PM

votla zemlja hm ne vem?vem da so to raziskvovali od vernerja naprej,sam noben ni kaj našel,tud naciji so iskali luknjo v zemljo,tud na satelitskih posnetkih iz leta 88 so odkrili neko čudno luknjo nad antarktiko,ki pa je pozneje izginila,tak da ne vem sicer sem pa slišal in videl že ogromno teorij o tem!bom počakal,mogoče bo pa kdo kaj odkril!
morske globine so pa tud zelo neraziskane,dober pokazatelj o tem in o tem kaj vse se lahko skriva tam doli,je pa film -Brezno-super film!
itak o morskih globinah nimamo pojma,in še dolgo ne bomo imeli,tak da spet lahko samo čakamo in gledamo kaj bo čas prinesel :lol:!??

#12 Primus

• Člani
  • 12 Objav:

Objavljeno 10 March 2010 - 01:57 PM

Preberi objavonino, je 04 October 2007 - 08:03 AM, rekel:

Še vedno pa ostaja vprašanje, kako se je iz opice razvil današnji človek?

Pozdravljen! Za tvoje vprašanje obstaja čisto enostaven odgovor-človek se je razvijal skozi čas praktično celoten čas, da ti bo lažje naši DAVNI, DAVNI POTOMCI so bili ubistvu nezemljani saj je ves celoten srednji vek izbrisan in prirejen dandanašnjemu, kot ga poznamo neresničnemu scenariju...

oglej si naslednje filmčke:

http://www.youtube.com/watch?v=1nYYsU6M10k

to je sporočilo za vse nas, ki trenutno potujejo okoli sveta...

Upam, da vem odprejo oči! Aja in še nekaj nezemljani so v naši atmosferi, med nami že celi čas vendar v nevidni obliki, pazijo na nas, nas opozarjajo, so zelo pozitivni samo pred letom 2012 jih še žal ne bomo srečali...

Lep dan želim vsem skupaj

Tisti, ki me obrekuje in kritizira, je moj najboljši prijatelj. Nihče drug mi ne more napraviti večje usluge. Kdor me obrekuje, me čisti. On odstrani vso umazanijo z moje obleke in to zastonj. Ne pere je, ampak jo izsesava s svojimi usti. Vse nečisto v meni in na moji obleki vpija vase. On mi dela ogromno uslugo. Zato moram biti zelo ljubezniva do tistega, ki me obrekuje in blati, ker bom zaradi njegove dobrote in milosti prečkala neizmeren ocean on pa se bo v njem utopil.

TRUE

#13 top sicret

• Člani
  • 138 Objav:

Objavljeno 27 August 2010 - 05:26 PM

madhack 1 Tisto glede Boga o tem gdo je Bog da se popovnoma strinjam s teboj bog je visoko razvita inteligenca angeli pa so v bistvu Greyi visoko razvita inteligenca. Nihče ni videl boga a mnogi so videli angele bog je samo nekakšno omizje greyevskih starešin. V Svetem Pismu je opisanih kar nekaj N.L.P.-jev, pa nojetova barka je v bistvu N.L.P.gigantskih razsežnosti na kateri so steklenjaki z raznoliko bijo svero, kjer so mnoga bitja. O tem pričajo ugrabljeni kateri so bili odpeljani tja in podvrženi poskusom, nekaterim je bil vzet plod po nekaterih podatkih, ki jih žal ne smem razkriti imen nosilcev podatkov se na tovrstnem ladjevju nahaja človeški rod novih generacij kateri bo kmalu izpodrinil današnjega človeka seveda se na zunaj ne razlikuje od nas, tudi oni so že prisotni med nami. Zagotovo vsi poznate zgodbo o Adamu in Evi sam zagovarjam ravno to teorijo o nastanku človeka vendar ne po staro miselni plati pač pa po znanstveni plati(BOG JE USTVARIL 1 ZEMLJO)-starešine so iskali primerno osončje ter planet, našli so sonce ter planet zemljo seveda so na njej živeli dinozavri katere so izpodrinili oz uničili. (BOG JE USTVARIL ČLOVEKA PO LASTNI PODOBI)-odvzem D.N.K. ter križanje nekaterih vrst dinozavrov najverjetneje pritlikavcev in greyev, stranski učinek opica, pravi učinek človek vendar se je človek zaradi vplivov podnebja s časoma spremenil v današnjo podobo. Pa še ena glede videnj N.L.P.- jev do leta 2012 jih bo vedno več VIDENJ SEVEDA.

#14 luka

• Člani
  • 2 Objav:

Objavljeno 12 February 2011 - 01:06 PM

moj odgovor na vprašanje v naslovu: prepričan sem, da ja! vendar bolj kot potomci, bi rekel da njihova stvaritev

Odgovori

1 članov prebira to temo

Članov: 0, Gostov: 1, Anonimnih uporabnikov: 0