Dario, je Apr 26 2007, 06:17 PM, rekel:
Vse preveč so verniki za njih samo številke, molzne krave in ovce, ki jih vsakodnevno strižejo, da ustvarjajo lastno bogastvo.
Moj "bog" je v meni. Jaz sem zase najpomembnejše bitje pod soncem. Poskušam se vsak dan nekaj novega naučit, nekaj dobrega naredit, ne škodit naravi in vsem živim okoli sebe....... Ampak za to ne potrebujem vašega boga, za to ne potrebujem njegovih 10 zapovedi, plačevanja in kupovanja odpustkov za moje napake. Za to rabim samo svojo zdravo pamet, svoje čute, ki mi povedo kdaj živim v sožitju z naravo in kozmosom okoli sebe.
Ni mi treba groženj Vašega boga, kaj se bo zgodilo z mano, če ne bom ubogala, ni mi treba plačevat in večat materialnega bogastva njegovih "uslužbencev" za to, da si z dvema molitvima operem dušo in krvave roke. Nikoli ne bi hotela boga, ki me z grožnjami drži v šahu, da zardi groženj izpolnjujem njegove zapovedi. Sama stojim za svojimi napakami, iz vsake se kaj naučim, da je ne ponovim več. Nisem ovca, ki se v nedeljo sprehodi do cerkve k spovedi, kjer odžebra svojo molitev, da so mu grehi preteklega tedna odpuščeni in lahko v ponedeljek znova začne nabirat svojo kvoto tedenskih grehov, kajti ni bojazni...spet pride nedelja in očiščenje.
Hvala lepa za takega boga.
Če bi dejansko bil, bi se mu že davno obrnil želodec ob pogledu na svoje "božje odposlance", na njihov pohlep in hinavščino. Če bi bil res bog, bi jih že davno uničil.
Pa ga ni. So samo presneto pretkani in brezsrčni ljudje, ki so si ga izmislili zato, da lažje upravljajo z množico ovc.
Ne, jaz ne verjamem v boga.