Skoči na vsebino

- - - - -

verjamete v Boga ?

185 replies to this topic

Anketa: verjamete v Boga ? (35 član(i) so oddali svoj glas)

verjamete v Boga ?

1. Da (12 glasovi [36.36%])

Odstotkov glasov: 36.36%

2. Ne (14 glasovi [42.42%])

Odstotkov glasov: 42.42%

3. Delno (7 glasovi [21.21%])

Odstotkov glasov: 21.21%

Glasuj Gosti ne morejo glasovati

#31 Hera

Hera
  • Moderator
  • 215 Objav:

Objavljeno 26 April 2007 - 06:54 PM

Dario, je Apr 26 2007, 06:17 PM, rekel:

kdo bi ti sral ce bi vsi  bili verni in delali samo dobro AMPAK zaradi taksnih ki se hocejo mascevati je tolko vojn ... sranja po svetu
Zgledi vlečejo. Tisti, ki se imajo za božje odposlance, tisti, ki naj bi bili najbolj čisti in pobožni, tisti, ki naj bi najbolj odpuščali in pomagali, tisti, ki jih naj ne bi premamilo materialno bogastvo, ....., tisti so v zgodovini pa vse do danes vse prevečkrat dajali tako slab zgled v držanju božjih zapovedi.....da marsikomu tudi dober dan več ne verjamem.
Vse preveč so verniki za njih samo številke, molzne krave in ovce, ki jih vsakodnevno strižejo, da ustvarjajo lastno bogastvo.

Moj "bog" je v meni. Jaz sem zase najpomembnejše bitje pod soncem. Poskušam se vsak dan nekaj novega naučit, nekaj dobrega naredit, ne škodit naravi in vsem živim okoli sebe....... Ampak za to ne potrebujem vašega boga, za to ne potrebujem njegovih 10 zapovedi, plačevanja in kupovanja odpustkov za moje napake. Za to rabim samo svojo zdravo pamet, svoje čute, ki mi povedo kdaj živim v sožitju z naravo in kozmosom okoli sebe.

Ni mi treba groženj Vašega boga, kaj se bo zgodilo z mano, če ne bom ubogala, ni mi treba plačevat in večat materialnega bogastva njegovih "uslužbencev" za to, da si z dvema molitvima operem dušo in krvave roke. Nikoli ne bi hotela boga, ki me z grožnjami drži v šahu, da zardi groženj izpolnjujem njegove zapovedi. Sama stojim za svojimi napakami, iz vsake se kaj naučim, da je ne ponovim več. Nisem ovca, ki se v nedeljo sprehodi do cerkve k spovedi, kjer odžebra svojo molitev, da so mu grehi preteklega tedna odpuščeni in lahko v ponedeljek znova začne nabirat svojo kvoto tedenskih grehov, kajti ni bojazni...spet pride nedelja in očiščenje.
Hvala lepa za takega boga.
Če bi dejansko bil, bi se mu že davno obrnil želodec ob pogledu na svoje "božje odposlance", na njihov pohlep in hinavščino. Če bi bil res bog, bi jih že davno uničil.
Pa ga ni. So samo presneto pretkani in brezsrčni ljudje, ki so si ga izmislili zato, da lažje upravljajo z množico ovc.

Ne, jaz ne verjamem v boga.

#32 gost1

gost1
  • Člani
  • 3467 Objav:

Objavljeno 26 April 2007 - 09:46 PM

Dario, je Apr 26 2007, 07:16 PM, rekel:

NE molitev nikakor ni znak sibkosti ! pa nikoli ne molim zaradi materialnih stvari . prosim naj me vodi po pravi poti ... upravlja ga brez vpliva na svobodno voljo .
molil bom kakor dolgo bom zivel oz. kako dolgo bom hotel .(satanistom) zdaj pa ce vi ne verjamete v Boga (v smislu stvarnika) ste reve pac tisti ,ki jih je zivlenje teplo oz.preteplo in ste jezni na ves svet in se hocete mascevati . spostujem vse ljudi a kar je prevec je prevec ne morete rect , da je res vso vesolje nastalo sam tko brez veze pa taki zajebani organizmi (clovek ok tu je tudi evolucija dala svoje) , cas in drugi pojmi , materiali ,...............
Glede nastanka vesolja še res ni nič določenega , ker pač znanost še ni prišla tako daleč v preteklost in po vsej verjetnosti tudi nikoli ne bo. Ampak vseeno znanost temeelji vsaj na teorijah, ki so če že ne druga vsaj možne (dokler se seveda ne izve več o neki stvari in se uvidi, da je vse skupaj v sporu z dejstvi).

Na čem pa temelji tvoje verovanje v boga? Tukaj sploh ni ničesar oprijemljivega. Čeprv bi naj Jezus resnično živel, to še ne pomeni, da je bil nekakšen "božji odposlanec". Lahko je vse skupaj preprosto zelo prenapihnjeno, lahko pa da se je imel za nekaj kar ni bil (možno da je celo imel kakšno bolezen, ki je to povzročala?) ... je poleg jezusa še sploh kaj, kar bi vsaj nakazovalo, da bog obstaja? :unsure:

Recimo, da bi nekega dne vsi ljudje na zemlji izgubili spomin. Počasi bi se začeli učiti sporazumevati, natobi razvili pisavo, kulturo in nekega dne bi se vprašali Kje sploh dejansko smo. Torej na Zemlji v prostranem vesolju. Kako je pa to vse nastalo? :blink: Bi bog spet poslal nekoga na zemljo, da bi obvestil ljudi, da naj prosim lepo sezidajo cerkve in grejo molit v njih? Ali bi morda spet ugotovili, da je na svetu več deset bogov, ki uravnavajo dež, Sonce, ... Zakaj ni bog že malo prej poslal nekoga na Zemljo? Kljub temu, da smo mu tako ljubi, so vsi zlobneži pred Jezusom romali v pekel, ker še ni bilo spovednic? Se bo nekoč spet odločil, da nas ima dovolj tam gori in nas bo prepričal , da boga ni in se bomo spet cvrli tam doli? Kaj ni ta bog potemtakem precej hudobno bitje? :rolleyes:

Enostavno ne razumem kako si prišel do zaključka, da bog obstaja?  :)
Objavljena slika

#33 sumba

sumba
  • Člani
  • 1009 Objav:

Objavljeno 26 April 2007 - 10:57 PM

Dario, je Apr 26 2007, 05:17 PM, rekel:

sumba, je Apr 26 2007, 01:33 PM, rekel:

s tistim o maščevanju se strinjam. če se nebi maščevali za nekaj slabega bi nam vsi s 5 minut časa srali po glavi <--- po domače povedano!
kdo bi ti sral ce bi vsi  bili verni in delali samo dobro AMPAK zaradi taksnih ki se hocejo mascevati je tolko vojn ... sranja po svetu
ampak dejstvo je da niso vsi verni... pa tudi verniki delajo napake, tudi verniki grešijo. Torej med nami niti ni tako velike razlike. Mogoče samo ta, da se ti opravičuješ bogu, mi pa ljudem, ki smo jim dejansko storili kaj žalega. Jaz sem jaz, name nikoli ni vplival bog...  sem kristjan (na papirju), krščen, obhajilo, birma... Torej sem božji otrok? Ni videt, dop zdaj od boga nisem imel nobene koristi. Vse kar sem storil sem storil JAZ sa, brez božje pomoči. In spet smo pri tistem POMAGAJ SI IN BOG TI BO POMAGAL stavku.

1. VERUJ V ENEGA BOGA
(s kakšnim razlogom?)

2. NE SKRUNI BOŽJEGA IMENA
(spet, s kakšnim razlogom? )

3. POSVEČUJ GOSPODOV DAN
(Posvečujem naj ta dan, ker je bog takrat počival... Spet s kakšnim razlogom?)

4. SPOŠTUJ OČETA IN MATER DA BOŠ DOLGO ŽIVEL IN DA TI BO DOBRO NA
ZEMLJI (Spoštujem oba, da mi gre kaj preveč dobro na Zemlji pa se nebi strinjal. Ampak to je že relativnost... Pa tudi ni res, da si vsi starši zaslužijo spoštovanje svojih otrok)

5. NE UBIJAJ
(živali niso živa bitja?)

6. NE NEČISTUJ
(tega se držim... Zaradi sebe, ne zaradi boga oz. vere)

7. NE KRADI
(vsi krademo... sicer se tukaj ne gre samo za materializem, zato sem 100% prepričan da vsi krademo!)

8. NE PRIČAJ PO KRIVEM
(potem bi cerkev že davno morala v pekel)

9. NE ŽELI SVOJEGA BLIŽNJEGA ŽENE
10.NE ŽELI SVOJEGA BLIŽNJEGA BLAGA
(dokler samo želiš naj nebi bilo nič narobe, kajne?  :) )

V glavnem o teh zapovedih bi se dalo še na veliko razpravljat, kaj naj bi pomenile.

Še nekaj:
Toliko vojn je zaradi tistih, ki vso zadevo izpeljejo, ne zaradi tistih, ki se maščujejo... Branijo za v prihodnje.

Sporočilo uredil(-a) sumba dne 26 April 2007 - 11:01 PM

#34 WhiteWolf

WhiteWolf
  • Člani
  • 453 Objav:
  • Interests:- Programiranje v jeziku c++<br>- Pwnanje n00bov v ET-ju<br>- Linux :)

Objavljeno 30 April 2007 - 07:19 AM

Osebno ne vrjamem v boga....je pa vseen fajn brat biblijo, tok pravljic na kupu se nikol nism vidu :)
(se posebej noetova barka....haha to se nasmejis :unsure: )

Lp

#35 Azmond

Azmond
  • Člani
  • 1045 Objav:

Objavljeno 30 April 2007 - 10:24 AM

sumba, je Apr 25 2007, 02:38 PM, rekel:

napačna uporaba besede BOG. tudi če obstaja ni nič večjega kot sem sam... (mentalno)

Sicer pa preprosti odgovor: "Če bi bil BOG se nam nebi dogajale stvari, ki jih nočemo"

Pojem boga skoraj vsi narobe jemljemo. Seveda, če mi kaj ustvarimo smo za to tudi odgovorni. Vsaj tako je tukaj v našem svetu, recimo, starša ki se odločita za otroka, morata zanj tudi skrbeti, in mu zagotoviti dobro bivanje. Samo z bogom je to malo drugače. Recimo da smo izšli iz oga, kot majhni delčki njega samega. Ampak podaril nam je svobodno voljo. To pomeni da je lahko vsak kar hoče bit. To pomeni da lahko svak dela to kar hoče. Ravno to je nujni del teg kar smo, ker le na tan način da lahko delamo dobro in slabo, lahko sledimo sami svoji poti in se tako učimo. Nihče se ne bi ničesar naučil če bi mu bila dana samo ena pot, in nič drugega kot le možnost da hodi naprej. Ravno zato Bog ni odgovoren za naša lastna dejanja. Zato tudi ne more tlesknit s prstom in vsega popravit. Zato se dogajajo krivice, ker se sami odločamo za njih. To d smo v dreku, še ne pomeni da Boga ni, ker drugače bi nas on ven povlekel... tako je moje mnenje. Sicer pa, predstavljajte si še tole. Bog je absoluten ne? Bog je absolutna luč, ljubezen, svetloba, ki si želi bit še bolj popolna. To je sicer malo paradokslano, ampak tako naj bi bilo... Glede na to da je bog absolutna svetloba, sam sploh ni zmožen zanati teme, Za njega tema ne obstaja. Tam kjer ljudje vidimo strah, bolezen, krivico, bolečino, napake, ... povsod tam on zazna le luč. Kako naj bi nas potem sploh razumel, ko bi mu recimo molili za pomoč. Vse kar lahko stori je samo to, da nas na nek način podpera. Torej nam sploh ne more v nobeni stvari prav zares pomagat, ker je zanj vse že v najlepšem redu. Zato pa smo verjetno mi, navadne duše, v teh umrljivih telesih, zato da zaznamo temo (če sploh obstaja), in lahko kej nardimo proti njej. Kao un pregovor sej veste, pomagaj si sam, in Bog ti bo pomagal. :)

#36 sumba

sumba
  • Člani
  • 1009 Objav:

Objavljeno 30 April 2007 - 12:18 PM

Azmond, je Apr 30 2007, 10:24 AM, rekel:

Torej nam sploh ne more v nobeni stvari prav zares pomagat, ker je zanj vse že v najlepšem redu. Zato pa smo verjetno mi, navadne duše, v teh umrljivih telesih, zato da zaznamo temo (če sploh obstaja), in lahko kej nardimo proti njej. Kao un pregovor sej veste, pomagaj si sam, in Bog ti bo pomagal. :unsure:
ok, take teorije pa še nisem slišal :) Torej če bi bog zaznaval samo dobre stvari in bi slabe sladko spustil, zakaj je potem videl napake pri Adamu in Evi? Ni, ni tukaj logike. Bog naj bi bil unikat, s samimi superlativi v pozitivnem smislu. Če je res, to kaj ti praviš, ga pa cerkev malo narobe predstavlja. Pa tudi nesmiselno bi bilo moliti, če pa bog vidi samo tisto, kar njemu odgovarja, oz. je ozkogleden.

In ko smo že (spet) pri stavku Pomagaj si in bog ti bo pomagal; če je temu tako, bi si sami pomagali in pomoči boga sploh nebi potrebovali. Ali pa se tukaj skriva resnica. Če si sami pomagamo in nam tudi bog pomaga (se pravi neka sinhronizacija), potem smo sami bogovi, kar pa se še najbolj smiselno sliši.

#37 nirti

nirti
  • Člani
  • 1280 Objav:

Objavljeno 01 May 2007 - 04:44 AM

kaj pravzaprav komu pomeni BOG? le beseda, morda misel, ali spet izgovor za lastno nesposobnost, šibkost, upanje, izvir, materija ali energija...? kolikor je ljudi, toliko je razumevanj. kaj je bilo prej? kura ali jajce? kaj je večna dilema? ima človek dušo ali je nima? ima svobodno voljo ali pa je svobodna volja le sistem omejen s pravicami drugih?  sem zato, da dvomim? je svet okoli mene resničen, ali pa je samo produkt moje domišljije? je resnično samo tisto, česar se lahko dotaknem in fizično občutim? je bog od vseh in vsakogar posebej? ali pa je tvoj bolj kot moj? sta si podobna? se tvoj odraža skozi manifestacije ustanov in njenih uslužbencev in moj diha v vsaki celici živega in mrtvega? je samo eden z različnimi imeni? ga sploh potrebujem, če imam sebe?

#38 Andariel

Andariel
  • Člani
  • 562 Objav:

Objavljeno 01 May 2007 - 09:12 AM

...Verjamem, da ste dobri ljudje, v vsakemu je nekaj dobrega, ampak to dostikrat ne znamo izkoriščati. Človek ni "nepopisan list papirja", takoj ko se rodi, ampak prinese nekaj s sabo. Zato mu Bog že takoj ob rojstvu da svobodo, da živi kakor hoče! Nekateri imajo drugačno poslanstvo in so le "spremljevalci", invalidi, ki so prav tako zelo pomembna bitja v naravi. Njihova duša ni rasla enakomerno z telesom, prepuščeni so toku narave. Tudi mi smo npr. zato tu, da jim pomagamo. Delamo pa prav nasprotno! Ne samo pri neubogljenih ljudeh, ampak zavestno, z svojo voljo vplivamo v življenja drugih, višje razvitih, z svojo agresijo, sovraštvom, zlom. Vsak človek doživi to vsaj 1x v življenju, kar smatram za zelo pomembno, saj se naša pot k socializaciji takrat šele začenja in se telo in duša morata kovati v jeklu; podobno kot v najstniški zaljubljenosti, ki je le igra za učenje ljubezni. Tudi zlo je pomembno, da ga torej spoznavamo in spoznamo, da je le del nižje stopnje zavedanja...kot nas učijo vsi sveti preroki...nekateri bi temu rekli nekakšen imunski sistem...vsak človek zlo uporablja različno, saj ima svobodno voljo, podobno uporablja ljubezen.

Ampak, kakor koli pogledaš nas obdaja povezanost z vsem kar obstaja, kar lahko zaznamo z svojimi primitivnimi čutili. Gremo v naravo in smo del nje. Kaj bi bilo, če bi umrli? Ali bi se še bolj zavedali, še bolj tipali in bili del večnosti? Kako razmišlja npr. invalid, v kakšnem svetu živi kamen? Ali je res manj pomemben od nas?
Torej, kdo vodi ta velik stroj, nam zastavlja rojstvo in smrt, ki je odvisna od drugih stvari v vesolju, naravi? Kdo je ustvaril nebo in zemljo, kdo vesolje?

Torej ali ni lažje. če rečeš, da ne boš ubijal in boš pustil živeti, ali ni lažje, da ne boš nečistoval, da boš spoštoval druge in jih imel rad? Svete božje zapovedi so bile dane tistim, ki so živeli brez kančka vesti. Ko so dobili zapovedi, se jim je odprl um, da so lahko premišljevali podobno kot mi danes...Začeli so upati v ljubezen.
Torej ali je Bog res mrtev, ali je del nas in smo mi del njega?

#39 Andariel

Andariel
  • Člani
  • 562 Objav:

Objavljeno 01 May 2007 - 09:21 AM

Torej tudi kaos, zlo, smrt je del destruktivne narave, ki vodi v razbitje. Iz pepela spet vstane feniks...vračanje v celoto in spet nazaj. Nič ne umre za vedno, ampak se rodi še v večji čistosti.

#40 Dario

Dario
  • Člani
  • 788 Objav:

Objavljeno 01 May 2007 - 12:45 PM

ste se sami odlocili da ni Boga ? (trenutno sem na morju ) ker res nekaj mora biti pa ce je to Bog v obliki sile , cloveka ,...

#41 gost1

gost1
  • Člani
  • 3467 Objav:

Objavljeno 01 May 2007 - 06:27 PM

Dario, je May 1 2007, 02:45 PM, rekel:

ste se sami odlocili da ni Boga ? (trenutno sem na morju ) ker res nekaj mora biti pa ce je to Bog v obliki sile , cloveka ,...
Am ... zakaj že? :) ... zakaj nekaj mora bit?

Sporočilo uredil(-a) gost1 dne 01 May 2007 - 06:28 PM

Objavljena slika

#42 sumba

sumba
  • Člani
  • 1009 Objav:

Objavljeno 01 May 2007 - 10:09 PM

ok, recimo, da nekaj res je. Ampak zakaj temu sploh reči bog? Kako lahko vemo,d a je nekaj kar nas na nek način nadzoruje, skrbi za nas itd.?Morda pa je materija vse kar sploh obstaja.

#43 Dario

Dario
  • Člani
  • 788 Objav:

Objavljeno 02 May 2007 - 06:04 PM

ok napisal sem karkoli . lahko da je res samo materija

#44 Azmond

Azmond
  • Člani
  • 1045 Objav:

Objavljeno 03 May 2007 - 08:18 AM

Citat

ok, take teorije pa še nisem slišal  Torej če bi bog zaznaval samo dobre stvari in bi slabe sladko spustil, zakaj je potem videl napake pri Adamu in Evi? Ni, ni tukaj logike. Bog naj bi bil unikat, s samimi superlativi v pozitivnem smislu. Če je res, to kaj ti praviš, ga pa cerkev malo narobe predstavlja. Pa tudi nesmiselno bi bilo moliti, če pa bog vidi samo tisto, kar njemu odgovarja, oz. je ozkogleden.

In ko smo že (spet) pri stavku Pomagaj si in bog ti bo pomagal; če je temu tako, bi si sami pomagali in pomoči boga sploh nebi potrebovali. Ali pa se tukaj skriva resnica. Če si sami pomagamo in nam tudi bog pomaga (se pravi neka sinhronizacija), potem smo sami bogovi, kar pa se še najbolj smiselno sliši.

ja saj jaz nisem govoril o tistem bogu iz svetega pisma. Ponavadi nikoli ko govorim o bogu ne mislim na tega boga. Tako ga pač predstavlja biblija oz krščanska religija. Koneckoncev je to samo zgodba, resnica je skrita nekje zadaj.
MJa, saj, jaz tudi mislim da smo sami bogovi. Samo zato ker smo pač del boga, ker smo bili ustvarjeni iz njega.

#45 Aleister_Crowley

Aleister_Crowley
  • Člani
  • 21 Objav:

Objavljeno 09 May 2007 - 09:13 PM

verjamem v boga( oz neko višjo silo, nekaj kar je močnejše od nas ) ampak ne v tistega iz biblije ......

lp

Odgovori

0 članov prebira to temo

Članov: 0, Gostov: 0, Anonimnih uporabnikov: 0