Skoči na vsebino

- - - - -

verjamete v Boga ?

185 replies to this topic

Anketa: verjamete v Boga ? (35 član(i) so oddali svoj glas)

verjamete v Boga ?

1. Da (12 glasovi [36.36%])

Odstotkov glasov: 36.36%

2. Ne (14 glasovi [42.42%])

Odstotkov glasov: 42.42%

3. Delno (7 glasovi [21.21%])

Odstotkov glasov: 21.21%

Glasuj Gosti ne morejo glasovati

#1 Dario

Dario
  • Člani
  • 788 Objav:

Objavljeno 22 April 2007 - 03:18 PM

verjame v Boga ?

#2 Andariel

Andariel
  • Člani
  • 562 Objav:

Objavljeno 22 April 2007 - 08:38 PM

Verjamem v Boga. Če se človek malo bolj poglobi v sebe bo opazil, da je živ, da je življenje dar, posebno pri človeku z zavestjo kozmosa. Sam pravim, da nas je Bog ustvaril po svoji podobi, torej smo "vesolje v malem".
Enostavno smešno se mi npr. zdi mnenje nekaterih idijotov, ki verjamejo v čarovniške coprnije, na podlagi neke imaginarne sile, ki kroji našo usodo...zakaj? "sile" in energije v vesolju niso nastale same od sebe, ampak so imele nekje svoj začetek, torej jih je nekdo z zavestjo in premišljeno ustvaril.
In potem kot za vrhunec..bereš mesečni horoskop, kjer ti "prerokujejo" tvojo "usodo", in potem paradoxalno obrnejo celotno formo s tem, da ti povejo, naj se IZOGIBAŠ nekaterim preprekam...torej, če že verjamejo v "usodo", naj tudi povejo, da se usode ne da spreminjati. usoda je torej le usoda...(naj se že odločijo za eno ali drugo) :)
Bog nas je ustvaril ravno s tem namenom, da se iščemo, da se učimo, kar je plod radovednosti...zato tudi ustvarjamo. Cilj vsega pa je reprodukcija in povezanost ter simbioza ekvivalentna naravnemu ciklusu rojstvo-povezovanje-smrt-prehod na višjo raven-prehod na nižjo-rojstvo-...

#3 Azmond

Azmond
  • Člani
  • 1045 Objav:

Objavljeno 23 April 2007 - 07:15 AM

Jaz tudi verjamem v boga. Pa naj bo tako ali drugače. Čeprav se mi pa zdi možno, da če že obstaja en bog... zakaj ne bi potem obstajalo več bogov. Namreč, smešno si je predstavljati eno samo bitje, silo, absolutnos, zakon, karkoli pač že, ki je potem ustvarilo vsa ostala bitja. Prav lahko je, da ima tudi naš bog, svojega stvarnika.

#4 sumba

sumba
  • Člani
  • 1009 Objav:

Objavljeno 23 April 2007 - 12:06 PM

ne verjamem v boga.

#5 Dario

Dario
  • Člani
  • 788 Objav:

Objavljeno 23 April 2007 - 12:46 PM

jaz verjamem , ker tako kot je andariel povedal more biti zacetek

#6 gost1

gost1
  • Člani
  • 3467 Objav:

Objavljeno 23 April 2007 - 03:42 PM

Jaz sem še neodločen. Zaenkrat sem v bistvu celo proti teoriji o bogu, ker pač ni nikakor dokazljiv. Pa tudi nekih dogodkov še ni blo, da bi si po njih rekel: Tu je pa res en pzil name, ali kaj podobnega.

Čeprav je totalno paradoksalno se it vprašanja, kot so: KKako smo pa potem nastali? Ker vedno prideš do neke točke, ko ne veš več kako naprej. Tudi pri bogu: Kako je pa pol on nastal? :unsure:

Pa tudi na splošno se mi zdi, da so ljudje vedno manj religijozni in pač verjamejo v svoja dejanja in svoj jaz in ne potrebujejo še neke višje sile v katero bi verjeli.

OMG, kak je to vse skupaj zakomplicirano!!! :)
Objavljena slika

#7 sumba

sumba
  • Člani
  • 1009 Objav:

Objavljeno 23 April 2007 - 08:23 PM

niti ni zakomplicirano (za tiste, ki si pač naredijo vso zadevo enostavno).
preprosto; ali verjameš, ali pa ne.

Je pač folk, ki ve zakaj verjame v boga, je folk, ki ve zakaj ne verjame in je folk ki verjame (ali pa ne) , vendar ne ve zakaj je temu tako (vsiljena vera).

V glavnem, jaz ne verjamem iz večih razlogov, ki pa se mi jih zdaj ne da pisat. Morda jutri  :)

#8 Prior_of_the_Ori

Prior_of_the_Ori
  • Člani
  • 162 Objav:

Objavljeno 24 April 2007 - 10:14 AM

Glasoval za - ne verjamem.
Zameril se mi je, ker ga sploh ni. In ker je ustvarjen s strani človeka - krščanski(kamor pripadam na silo) in drugi bogovi.

včasih so bili bogovi potrebni, ker ljudje pač niso znali razložit za njih nadnaravnih pojavov.
Oni govorijo: Bog nas je ustvaril. Resnica pa je Mi smo ustvarili boga(božanstva).
Oni Govorijo: Bog(božanstva) nas lahko uniči. Resnica pa je: Mi lahko uničimo boga(božanstva)

Zato, ker njihov obstoj edino velja v naši glavi, kot Satan, angleli, božiček, dedek mraz, kult miklavžka ipd. Čim nehamo verjeti v ta bitja umrejo, zbledijo.

Vse to je ustvarila naša glava in ne višja stvarstva.
Nasploh pa ne rabim nobene duhovne podpore, še najmanj v obliki fizičnih obstojev -RKC, papež, imami, mošeje, templji ipd. In samooklicanje, da delujejo v božji službi, če je to res, zakaj pa potem rabijo denar od vernikov? Mar bi lahko prosili boga, da jim plača s proračunom.

Peščica se je lepo bogatila z množico naivnih vernikov. Danes pa je to malo težje, ampak še vedno mogoče.

Sporočilo uredil(-a) Prior_of_the_Ori dne 24 April 2007 - 10:14 AM

#9 sumba

sumba
  • Člani
  • 1009 Objav:

Objavljeno 24 April 2007 - 02:26 PM

lepo napisano.

podpis!

#10 Dario

Dario
  • Člani
  • 788 Objav:

Objavljeno 24 April 2007 - 04:22 PM

zato pa sem naredil to temo in anketo ker hocem videti vase poglede na verstvo. ok dopuscam moznost da ma prior of the ori (upam da je prav) prav , se vedno pa verjamem v nekaj visjega . :)

#11 XXX

XXX
  • Člani
  • 84 Objav:
  • Interests:Čarovništvo, magija.. Bela... Čaranje,

Objavljeno 24 April 2007 - 05:51 PM

jest pa delno!

#12 Azmond

Azmond
  • Člani
  • 1045 Objav:

Objavljeno 24 April 2007 - 05:59 PM

kaj pa če je logično da smo si ljudje izmislili boga zato ker bog res obstaja? če se je vse začelo že eone nazaj in šlo skozi prenekatere spremembe, in smo pozabili kdo smo od kod smo in zakaj smo... šeevedno pa nam ostaja neka legenda, pripoved, ideja o bogu, nekomu ki nas je vse ustvaril in nas poslal na to pot. Če bi bilo vse res tako preprosto in boga v resnici ne bi bilo, potem bi bila tudi ideja boga povsem nepotrebna. Ljudje bi bili čisto zadovoljni z idejo evolucije in naravnega razvoja. Ampak ni tako, čeprav so tudi taki. že res da smo si ljudje pač izmislili bogove ker so bile stvari ki si jih sami brez njiove pomoči nismo znali razložiti, ampak to ni zadosten razlog ki bi pričal proti bogu. Dokazov kakeršnih iščemo ljudje, za sedaj preprosto ni... torej se ne da dokazat niti da bog je, niti da ga ni. Torej je lahko obje.

#13 sumba

sumba
  • Člani
  • 1009 Objav:

Objavljeno 24 April 2007 - 08:15 PM

res je... morda pa je, čeprav moje mnenje ostaja isto.

napisal si, da zakaj je bilo potrebno si izmisliti boga, saj bi lahko sledili ideji revolucije. Verjetno zaradi tega, ker takrat še ta ideja ni obstajala. Le kdo bi lahko pomislil na to, da smo vsi nastali iz enega bitja t.i. skupnega prednika. Pač ideja o nečem nadnaravnem (v tem primeru o bogu) je dosti lažja.

#14 Dario

Dario
  • Člani
  • 788 Objav:

Objavljeno 25 April 2007 - 01:28 PM

pa kako ste lahko tako prepricani da ni nekaj vecjega tam zunaj ? kaj pa nezemljani ? a verjamete v njih ? ce verjamete v karkoli drugega pomeni da je nekaj .

#15 gost1

gost1
  • Člani
  • 3467 Objav:

Objavljeno 25 April 2007 - 01:49 PM

Kako pa si ti tako prepričan, da nekaj večjega je tam zunaj (nezemljanov v uvodnem vprašanju nikjer ne omenjaš).

Torej kako veš, da bog je? :)
Objavljena slika

Odgovori

0 članov prebira to temo

Članov: 0, Gostov: 0, Anonimnih uporabnikov: 0