Skoči na vsebino

bi verjeli ?

32 replies to this topic

#1 Dario

Dario
  • Člani
  • 788 Objav:

Objavljeno 18 April 2007 - 06:02 PM

bi verjeli , ce bi se pred vami stvoril clovek po moznosti Jezus Kristus in razlozil vse skrivnosti , ce nebi verjeli pa bi vam ponudil "vozovnico (povratno :)) v nebesa , kot dokaz njegovega obstoja ??? bi verjeli v Boga ?

#2 gost1

gost1
  • Člani
  • 3467 Objav:

Objavljeno 19 April 2007 - 05:00 PM

Zelo čudno vprašanje, ampak po ogledu nebes bi mu verjetno verjel, ja :)
Objavljena slika

#3 Dario

Dario
  • Člani
  • 788 Objav:

Objavljeno 19 April 2007 - 06:59 PM

jaz bi pa verjel ze ce bi se Jezus prikazal

#4 Prior_of_the_Ori

Prior_of_the_Ori
  • Člani
  • 162 Objav:

Objavljeno 19 April 2007 - 10:34 PM

Meni je tudi čudno vprašanje, verjetno bi mu verjel. Čeprav to spada v misterije, ker Jezus ni bil nikoli prikazan realistično, ampak OLEPŠANO. Zato je treba njegove nauke jemat z rezervo.

No, če pa bi se pojavil kakšen UFO, ta pravi ufo, pozabite one male greye in standardne krožnike, ali bi se mu približali ali ne?

Moja glava bi se takrat odločala med 2 možnostma in na koncu bi zmagala možnost srahu pred objektom, ker je poln bacilov, virusov, ki lahko okužijo tebe in potem umreš zaradi tujega bacila.

Pač lepše je občudovat na varni razdalji, približal pa bi se če bi imel biohazard opremo  :)

Isto bi bilo z nami, ki bi hoteli priti v stik z drugim planetom(recimo da je na stopnji industrijske revolucije) in bi pustili bacile in ti bi spravili v uničenje cel ekosistem in civilizacijo. Z tujimi organizmi pač ni heca, četudi so majhni.

#5 Azmond

Azmond
  • Člani
  • 1045 Objav:

Objavljeno 20 April 2007 - 06:20 AM

Jezus Kristus se prikazuje že več let različnim osebam po celem svetu. Tudi slovencem. Pa če sem bolj natančen sta to dva, ki se prikazujeta. Jezus, in Kristus. Jaz ne da ne bi verjel da je to kar gledam resnično...gre za to, da ne bi bil prepričan, če je res oseba za katero se predstavlja. Ampak če bi to bil jezus, bi že imel kak nač da me prepriča, mar ne? :unsure: :)
Dario, se ti je pripetilo kaj takega?

Sporočilo uredil(-a) Azmond dne 20 April 2007 - 06:21 AM

#6 Dario

Dario
  • Člani
  • 788 Objav:

Objavljeno 20 April 2007 - 01:58 PM

nazalost ne  upam da lahko povem se, ker sem veren ceprav prihajam z druzine ,kjer sicer ne hodimo k masam smo pa toliko verni da mamo  bozic,... jaz pa zelo rad molim , ker se mi zdi nesmiselno ne imeti boga oz. nekoga , ki je tam gor (pa mogoce ne Boga kot Boga ampak kot silo oz. nekaj npr.stvar)

Sporočilo uredil(-a) Dario dne 20 April 2007 - 02:00 PM

#7 Dario

Dario
  • Člani
  • 788 Objav:

Objavljeno 20 April 2007 - 07:33 PM

tebi ?

#8 Azmond

Azmond
  • Člani
  • 1045 Objav:

Objavljeno 22 April 2007 - 09:51 AM

ah ne, pred mano se še ni materializirala nobena oseba ki bi trdila da je Jezus ali kaj podobnega :) Osebno bi raje, če bi se mi že kaka stvar prikazala, da bi to bil kak nezemljan  :unsure:
Sicer se mi zdi pa fajn, da rad moliš, to je taka super stvar, podobna meditaciji.

#9 Dario

Dario
  • Člani
  • 788 Objav:

Objavljeno 22 April 2007 - 12:15 PM

ko molim se mi vedno zdi da govorim z Bogom on mi pa daje pravo pot in usmiljenje. je lepo ja

#10 WhiteWolf

WhiteWolf
  • Člani
  • 453 Objav:
  • Interests:- Programiranje v jeziku c++<br>- Pwnanje n00bov v ET-ju<br>- Linux :)

Objavljeno 30 April 2007 - 06:43 AM

Ce bi se pred mano naenkrat pojavu en clovk pa trdil da je jezus bi si vrjetn mislu da je nor pa mu par centov dal :unsure:
Ce bom vidu bom vrjel, do takrat ostajam skepticn :)

#11 rado

rado
  • Člani
  • 44 Objav:

Objavljeno 05 June 2007 - 05:58 PM

Dario, je Apr 18 2007, 06:02 PM, rekel:

bi verjeli , ce bi se pred vami stvoril clovek po moznosti Jezus Kristus in razlozil vse skrivnosti , ce nebi verjeli pa bi vam ponudil "vozovnico (povratno :D) v nebesa , kot dokaz njegovega obstoja ??? bi verjeli v Boga ?
Bi verjeli? Absolutno ne!!! Kajti za mene, je največji dokaz da Bog je, da ga ne vidim.kajti vsakdo,ki bi se prikazal, z takšnim ali drugačnim namenom,bi v ljudeh vzbudil takšen ali drugačen dvom ,o pristnosti. Zadosten dokaz, da Bog je evangelij,so božje zapovedi,ki v sebi vsebujejo neuničljive elemente človekove "varne poti",ki ni so izgubili svoje izpovedne vrednosti, niti v 3500 letih.

#12 Zorro

Zorro
  • Člani
  • 121 Objav:

Objavljeno 16 June 2007 - 02:55 PM

Bog je?
Aja, zakaj pa je potem tolk pizdarij na svetu? Zakaj v Afriki in Bližnjem vzhodu otroci umirajo pod streli verskih fanatikov (muslimanskih), zakaj je toliko otrok posiljenih s strani božjih predstavnikov, župnikov (oni se naj bo zgledovali po bogu, sepravi je bog posiljevalec?), zakaj zakaj zakaj?
Boga predstavljajo (tisti ki verjamejo), kot utelešenje vsega kar je dobrega, zato mi pa zdej vi povejte zakaj se v svetu dogaja tolk pizdarij, veliko v imenu cerkve?

Aja pa še to
http://www.rtvslo.si...u=2&c_id=144481
Mislim, to je za namlatit ko bike.
Vatikana ne briga, da je ta organizacija ena izmed redkih, ki se ukvarja s problemom nespoštovanja človekovih pravic na svetu. Od pretepenih, posiljenih, mučenih, odvzemom pravice bivanja, državljanstva... Ne, Vatikan zanima samo en mali tvist, ki se mu reče splav.

Zdej mi pa naj tu gor eden pove kaj je dobrega v cerkvi.
Hvala

#13 odpisana

odpisana
  • Člani
  • 22 Objav:

Objavljeno 16 June 2007 - 08:31 PM

1. Cerkev kot organizacija nima veze z bogom in tudi župniki nimajo veze z bogom. So ljudje in delajo napake. Tok več napak, ker so omejeni s pravili in imajo možnost.
2. Tale post me je spomnil, da se nekje celo razlaga, da je dal bog hudiču v upravo svet za nekaj tisočletij. Za lekcijo vsem nam al kako. Sploh pa ne moremo pričakovat od boga, da nam bo samo dobro postavljal na pot. Tu naj bi se nekaj naučil, ne pa zgolj užival. To, da je slabo na svetu ni nikakršen dokaz, da boga ni.
3. Sem mislila napisat, zakaj bog v neki obliki zelo verjetno zares obstaja, pa raje ne bom.
In hja, Zorro, to je letelo na tvoj odgovor na temo napisan 16.6.2007 ob 3:55 PM.

#14 Zorro

Zorro
  • Člani
  • 121 Objav:

Objavljeno 17 June 2007 - 07:26 AM

odpisana, je Jun 16 2007, 08:31 PM, rekel:

In hja, Zorro, to je letelo na tvoj odgovor na temo napisan 16.6.2007 ob 3:55 PM.
In kaj zato?

Lej, mene noben ne more prepričat da je bog itd, ker ga še nikoli nisem vidu, oziroma nič ne kaže na to da bi bil (razen neki zapiski v bibliji, ki se jih jaz lahko ta trenutek podobne spomnem, pa jih napišem).
Oprosti, ampak sem človek ki mora najprej nekaj videti, s prepričati, in razumeti da bom verjel.

#15 Zorro

Zorro
  • Člani
  • 121 Objav:

Objavljeno 17 June 2007 - 07:36 AM

BTW: tvoji odgovori, nikakor ne argumentirajo ničesar.
Druga točka: To je vse skupaj tako ne smiselno da je neverjetno. Že zara tega je težko verjet. Ja ko bo hudiču potekla pogodba, bo pa bog sposodu svet alahu. Rent a world.

Videti je da si verna (pač vsakemu svoje), ampak duhovščine ne moreš zagovarjat. Kaj so delali pred 1000 leti, pa kaj zdej delajo (poglej si moj link o vatikanu), je v nasportju z dobroto ki naj bi jo imeli. Sej ne bi reku da bi se zgodila napaka tu pa tam, ampak to delajo že od nekdaj.

Odgovori

0 članov prebira to temo

Članov: 0, Gostov: 0, Anonimnih uporabnikov: 0