Skoči na vsebino

Poskus z telekinezo

173 replies to this topic

#1 Andariel

Andariel
  • Člani
  • 562 Objav:

Objavljeno 04 June 2006 - 12:17 PM

Zadnjič sem bral o telekinezi in na neki strani zasledil experiment z telekinezo.
Isti večer sem se poskusa lotil tudi sam in sicer mi je sprva uspelo čez 15 min.

Postopek je sila preprost: A5 format, karseda najlažjega papirja razreži na pol.
Vzemi ošiljen svinčnik ter ga postvavi v navpičen položaj v stiropor,...odvisno kakšni podstavek boš uporabil. Najbolje je še celo če namesto svinčnika uporabiš navadno iglo.
Vzemi list papirja ter mu določi center in ga položi na iglo/svinčnik.,...
Zdaj je čas, da se znebiš zunanjih, exogenih vplivov: ugasni radiator, zapri okno,..., da ne bo veter ali kakšni drugi dejavnik vplival na tvoj list, ki se bo premikal.

Najbolje je še celo, da si pokriješ dihalni del z majico.
Ko si nared se vsedi ob list papirja, ki si ga prej postavil na konico. Pomagaš si lahko z rokami in sicer tako, da jih položiš 20-30 cm nad listom. Zdaj opazuj list papirja in poskušaj biti čim bolj pasiven; poskus ti bo uspel le, če ne boš mislil na to, da ga premikaš namerno, ampak si predstavljaj, da sam od sebe kroži v željeni smeri. Čez čas boš presenečen. :huh:  List bo začel počasi drseti po igli.
Le potrpljenje moraš met, imaginacijo,...
Ugotovil boš, da je vse le del narave.
Če bo komu bolje uspelo kot meni(360 stopinj) naj napiše... :huh:

#2 gost1

gost1
  • Člani
  • 3467 Objav:

Objavljeno 04 June 2006 - 05:19 PM

Pa kaj list mora biti pol samo na buciki, al se lahko tudi stiropora dotika?
Objavljena slika

#3 Andariel

Andariel
  • Člani
  • 562 Objav:

Objavljeno 05 June 2006 - 01:49 PM

:huh:  če bi se dotikal stiropora, se list nebi vrtel.  Torej moraš izločiti vse sile trenja... in konica mora bit čim bolj ostra.

#4 simnov

simnov
  • Člani
  • 2 Objav:

Objavljeno 05 June 2006 - 09:46 PM

samo ne štekam kako naj dam list na iglo

#5 sumba

sumba
  • Člani
  • 1009 Objav:

Objavljeno 06 June 2006 - 05:21 AM

andariel je napisal, da je treba poiskati center na listu, se pravi da center leži na igli in se list ne prevrne v nobeno stran.

da vam bo lažje lahko poskusite tudi naslednje: ves postopek je isti, le, da se list dvakrat prepogne, enkrat povprek in drugič vzdolž. paziti je treba, da res imamo kvadrat.

Sporočilo uredil(-a) sumba dne 06 June 2006 - 05:22 AM

#6 nirti

nirti
  • Člani
  • 1280 Objav:

Objavljeno 06 June 2006 - 02:52 PM

A zanima koga tema bioenergija?

#7 gost1

gost1
  • Člani
  • 3467 Objav:

Objavljeno 09 June 2006 - 09:33 AM

mogoče me pa bo :huh:

Pa te če se čist nič ne dotika itak, da se list vrti, sej to samo malo premakeš roko, pa že gre malo okol! To pa res ni nobena telekineza..... temu se pravi.. veter?!
Objavljena slika

#8 Andariel

Andariel
  • Člani
  • 562 Objav:

Objavljeno 09 June 2006 - 01:09 PM

:huh:  Ponavljam...Izločiti moraš zunanje vplive, kot so veter, toplota iz radiatorja,...statična elektrika,...

Vsekakor ti nisi izločil vseh zunanjiv vplivov potemtakem. List mora ostati sprva negiben. Važno je le tvoje EM možgansko valovanje, ki ga poskušaš ojačat preko možganskih nevronov in transmiterjev na kinetiko zunaj tebe... Biti pa moraš zelo potrpežljiv... :huh:  Če še vedno ne moreš najti središča na listu papirja-kvadrata, si tega razdeli na dve diagonali in kjer bo diagonalno središče je tvoj center.

#9 Andariel

Andariel
  • Člani
  • 562 Objav:

Objavljeno 09 June 2006 - 01:15 PM

Še to glede vetra... Če povzročiš neko silo, ta vpliva na telo, ki se premakne. Za telesom se razredči zrak in povzroči, da se gosti zrak za redkim zrakom premakne na površino kjer ga je manj. Tako nastane veter. Zato naj ti ne bo čudno, če bo pri tem prisoten tudi veter, kar je logično, kajti le veter bo najbolj oviral tvoj experiment, oz. zračni upor in kondenzacija oz nasičenost zraka. Zato je najbolje, da experiment izvajaš pri temperaturi 15 stopinj celzija.. Definitivno pa bi bilo še najbolj idealni ta poskus, če bi ga izvajal v vakumu.

#10 gost1

gost1
  • Člani
  • 3467 Objav:

Objavljeno 09 June 2006 - 06:11 PM

Bom jutri mogoč probal, ko res nimam živcov dans 15 minut roke držat nad listom :huh:
Objavljena slika

#11 sanđo

sanđo
  • Člani
  • 5 Objav:

Objavljeno 15 June 2006 - 12:32 AM

ne zastopim zakaj bi roke gor držal
daš svinčnik na mizo in si ti skoncentreren to zgleda tako kot se nekam zagledaš
tedaj lahko premikaš predmete roke nad papirjem dej no saj vsi vemo kaj nastaj med rokami pa papirjem papir dej no probi z desko ki je težja pa boš vidu če se premika

#12 gost1

gost1
  • Člani
  • 3467 Objav:

Objavljeno 15 June 2006 - 12:57 PM

List je zato, da si misliš, da obvladaš, pol pa lahk magari tud z hlodom probaš! :huh:
Objavljena slika

#13 sumba

sumba
  • Člani
  • 1009 Objav:

Objavljeno 15 June 2006 - 05:33 PM

jp, se strinjam, da imajo vso vezo s tem tudi roke (oddajajo toploto, sploh nasproti ena drugi). to je sicer že stara fora sem zasledil.

#14 gost1

gost1
  • Člani
  • 3467 Objav:

Objavljeno 17 June 2006 - 07:57 AM

Kje pa je pisalo, da je to stara fora?
Objavljena slika

#15 sumba

sumba
  • Člani
  • 1009 Objav:

Objavljeno 17 June 2006 - 11:41 AM

na nekem forumu ( se ne spomnim ), bil je tut prav postopek s slikami, zato smo to probali tut v šoli. in mi sošolka ni verjela, da naj bi to gibanje povzročal jaz brez kakšnih fizičnih sil, zato gremo mi lepo do profesorce fizike in ji pokažemo celotno zadevo in ko je videla listek preložen z dveh strani, se je začela smejat in je vse lepo razložla, zakaj sploh pride do tega, in da tvoji možgani tega ne zmorejo, saj bi drugače zmogli še kaj drugega.

zadovoljen?

Odgovori

0 članov prebira to temo

Članov: 0, Gostov: 0, Anonimnih uporabnikov: 0