Skoči na vsebino

Prerokbe (Biblijske, Majevske,...)

31 replies to this topic

#1 gost1

gost1
  • Člani
  • 3467 Objav:

Objavljeno 21 May 2006 - 11:47 AM

Kaj mislite o tem, da so pisci biblije ˝med vrsticami˝ napovedali konec sveta?

Podobno tudi Maji za leto 2012.

Teh prerokb je še več. Nostredamus bi naj napovedal veliko stvari od katerih bi se naj že okoli polovica uresničila.

No tu je nekaj zelo zanimivih linkov (se splača pogledat):

Biblijske prerokbe

Biblijske prerokbe iz še ene strani (pazi, sta dve strani)

Majevske prerokbe

Nostradamusove prerokbe

Prerokbe za leto 2012 (bomo videli, če se bodo uresničile)

Poleg tega je na teh dveh straneh (http://www.armageddononline.org/ in http://armageddononline.tripod.com/) še veliko drugih zanimivih stvari.

Užitke ob branju!!!
Objavljena slika

#2 nirti

nirti
  • Člani
  • 1280 Objav:

Objavljeno 21 May 2006 - 06:04 PM

Ne se hecat, a ti to verjameš? Da se vse to uresniči, imaš glih tejko možnosti, kot da nezemljani pristanejo direkt na tvojem vrtu. S človekom zlahka manipuliraš, če ga je strah :huh:

A te je kaj strah? :huh:

#3 gost1

gost1
  • Člani
  • 3467 Objav:

Objavljeno 23 May 2006 - 07:04 PM

Ne vem če naj verjamem al ne, jaz sme samo temo odprl.

...bom vido kako bo vreme...
Objavljena slika

#4 gost1

gost1
  • Člani
  • 3467 Objav:

Objavljeno 21 June 2006 - 03:43 PM

Pa poglej zaj spet Iran grozi z neko fardamano raketo ZDA... kaj če se še res kaj ztgodi ;)

Sploh pa zdaj, ko imamo jedrske pa vodikove bombe smo še toliko bolj nevarni sami sebi :rolleyes:
Objavljena slika

#5 Alyo

Alyo
  • Člani
  • 252 Objav:
  • Interests:Trenutno na počitnicah!!!

Objavljeno 21 June 2006 - 07:50 PM

Jedrska bomba: Jedrska bomba ali nuklearna (nukleo-jedro) ali nepravilno imenovana atomska bomba, deluje na principu jedrskega razcepa (fuzije) jeder težkih, neobstojnih in radioaktivnih kovin in v širšem pomenu, kadar gre za termo nuklearno ali vodikovo jedrsko bombo, tudi jedrskega zlitja (fuzije) jeder lahkih elementov. Te reakcije ne potekajo med atomi in pri tem se ne tvorijo ali razcepljajo kemijske vezi, ampak so to reakcije med jedri. Pri jedrskih reakcijah se sprosti milijon krat in več energije, kot pri navadnih kemijskih.

Pri jedrski bombi se 50% energije sprosti v obliki udarnega vala (uniči vse pred sabo,

izgleda kot val, ki se širi pri tleh. Na začetku je hitrost tega vala nadzvočna, nato se mu hitrost postopoma zmanjša), 35% v obliki toplotnega sevanja (sežge vnetljive snovi, beton ali železo se stopita oz. izparita), 5% v obliki takojšnega sevanja in 10% v obliki zapoznelega sevanja (radioaktivni prah in dež, ki še nekaj let ogroža živa bitja).

Vodikova bomba: ne deluje, v nasprotju s splošnim prepričanjem ljudi, na principu oksidacije s kisikom (navadna eksplozija ali gorenje), ampak gre za zlivanje jeder (jedrska reakcija). Pri tem se sprosti  mnogo več energije, kot bi se sprostilo pri navadni  eksploziji (kemijski reakciji) oz. gorenju.

Termo nuklearna bomba : sprosti mnogo radioaktivnih padavin, ki jih vetrovi prenašajo stotine kilometrov daleč od eksplozije in padejo v obliki močno radioaktivnega sivega prahu (pepela), ki spominja na sneg. To se je zgodilo v šestdesetih letih na otočju Bikini.Najmočnejša termo nuklearna jedrska bomba je imela moč 59 Mt TNT. Če bi ta bomba eksplodirala nad Slovenijo, bi od Slovenije ostal le še požgana in uničena pokrajina, zaradi radioaktivnosti neprimerna za poselitev kar nekaj desetletij ali celo stoletij.

Nevtronska bomba: je v bistvu šibka termo nuklearna ali vodikova bomba, katere namen je uničevanje žive sile, ne toliko zgradb. Narejena je tako, da je čim šibkejša in pušča čim manj radioaktivnih padavin ter sprosti čimveč smrtonosnega nevtronskega sevanja.

#6 gost1

gost1
  • Člani
  • 3467 Objav:

Objavljeno 22 June 2006 - 11:23 AM

Zanimivo. Zaj vsaj vemo s čim nas vse lahko presevajo, stopijo,... :rolleyes:
Objavljena slika

#7 nirti

nirti
  • Člani
  • 1280 Objav:

Objavljeno 22 June 2006 - 11:47 AM

Mislim, zakaj potem hudiča sploh rabimo 130 in še malo nekih plehnatih oklepnikov, za  strašit otroke?

#8 gost1

gost1
  • Člani
  • 3467 Objav:

Objavljeno 22 June 2006 - 04:06 PM

Ko bojo to enkrat začeli spuščat drug proti drugemu... :rolleyes:
Objavljena slika

#9 Alyo

Alyo
  • Člani
  • 252 Objav:

Objavljeno 22 June 2006 - 05:09 PM

Pozabil sem že vendar nekdo mi je rekel:
"Grožnja niso države z veliko jedrskimi bombami, ampak posameznik z le eno."

#10 nirti

nirti
  • Člani
  • 1280 Objav:

Objavljeno 22 June 2006 - 05:40 PM

a ni blo to v filmu Mirovnik?

#11 Azmond

Azmond
  • Člani
  • 1045 Objav:

Objavljeno 22 June 2006 - 07:02 PM

Sem nekje bral, da smo ljudje sami spremenili svojo prihodnost. baje bi se enkrat v preteklosti že moral zgodit tako imenovan konec sveta,... nekakšen preskok zavesti, pri katerm bi vsi ljudje ki bi takrat živeli na zemlji bli nekako bili teleportirani v neko drugo resničnost. to ne mislim tko kot tam pri zvezdnih stezah,, temveč na principu zavesti. Naša zavest bi se spstila, in znašli bi se v drugačni realnosti. nižji tej. to naj bi blo neke vrste konec človeške rase. na zemlji ne bi več živel kot bitja ki smo sedaj. vendar pa se to ni zgodilo. Ljudje smo se spremenil. število ljudi ki se je zavedlo svoje duše, svetlobnega telesa, prave nerave se je tok povečalo, da smo si priboril obstanek. To je neko pleme ,ki ma ful razvite psihične sposobnosti iz ene đungle trdilo... :rolleyes: ne me spraševat, tok vem k vi, že za to da sem vse skupi spisal sm se moral fuul potrudit. ;)

#12 sumba

sumba
  • Člani
  • 1009 Objav:

Objavljeno 22 June 2006 - 07:46 PM

mogoče se je ta preskok že zgodil, ampak se mi tega nismo zavedali

Sporočilo uredil(-a) sumba dne 22 June 2006 - 07:47 PM

#13 gost1

gost1
  • Člani
  • 3467 Objav:

Objavljeno 22 June 2006 - 09:38 PM

Sej je rekel, da naj bi blo v preteklosti, ja.

Pa to sem nekje bral, da so nekje našli neke starodavne ostanke jedrske bombe. Pa odtis čevlja, kakršne nosimo danes v [nevemkoliko]let starem... kamnu. ;)

Tisto, da pa je nevaren le en posameznik, pa je blo v filmu Sum of all Fears, ki je bil pred kratkim na TV :rolleyes:
Objavljena slika

#14 nirti

nirti
  • Člani
  • 1280 Objav:

Objavljeno 23 June 2006 - 05:17 AM

Se mi je zdelo nekam znano.

Doma imam eno zanimivo knjigo in sicer Atlas svetih in skrivnostnih krajev. Recimo koliko je zanimivih krajev samo v Evropi in najdb, ki ti dajo mislit. Če imate kaj več časa, priporočam, da si morda sposodite v knjižnici, se splača, za razvnemanje domišljije.

ravno toliko kot so zanimive piramide v egiptu, je zanimiva cerkev sv.jurija v etiopiji.

#15 Alyo

Alyo
  • Člani
  • 252 Objav:

Objavljeno 23 June 2006 - 05:44 PM

se opravičujem...sem pač pozabil... :rolleyes:  ;)
se zgodi...

Odgovori

0 članov prebira to temo

Članov: 0, Gostov: 0, Anonimnih uporabnikov: 0