Skoči na vsebino

uroki

17 replies to this topic

#1 bucko

bucko
  • Člani
  • 1 Objav:

Objavljeno 10 February 2006 - 08:08 PM

sem noov tukaj ne wem kam naj to temo napišem

lahko prikličeš uroke  kot so naprimer pri nekater igricah
ali ne!!!
npr tako kot pri harry-u potter-ju
to bi bilo lepo

#2 amenussamenus

amenussamenus
  • Člani
  • 7 Objav:

Objavljeno 23 February 2006 - 05:46 PM

Heh bucko ti si res bucko.Ne vem kako naj ti odgovorim, vendar tako kot u  tvojem harry potterju....o nedeluje niti priblizno tako...najprej se naucu osnov predvsen sprostitve in nato poisci uroke...zelo dobra knjiga le teh je Knjiga senc...sicer je zelo reka in se je ne da dobiti u solski knjiznici..lahko sicer pogledas v mestni knjiznici...bolj verjetno je da bos dobil kjnigo svetlobe...to je tudi knji z uroki vendar sta obedvi redki....V Ljjubljani u NUK-u imajo obedvi knjigi se pravi knjigo senc in knjigo svetlobe vendar jih je skoraj nemogoce dobiti...zelo neradi jih posojajo kajti to je zelo dragocena stvar...no ugavnm harry potter je obicna knjiga oz njegove igrice al karkoli igras ze-izmisljotina pac dalec od realnosti...Lp

#3 Alyo

Alyo
  • Člani
  • 252 Objav:
  • Interests:Trenutno na počitnicah!!!

Objavljeno 26 February 2006 - 02:05 PM

najboljše da si kupiš še čarobno palčko iz hrasta..... :(  :angry:

#4 Azmond

Azmond
  • Člani
  • 1045 Objav:

Objavljeno 08 March 2006 - 10:51 PM

lol. ej bucko, kok si pa star? .. hm, no ja. ne bom izgubljal besed.

#5 Andariel

Andariel
  • Člani
  • 562 Objav:

Objavljeno 09 May 2006 - 04:10 PM

Ma ja...Tud jaz sem zadnjič z jogurtom v roki bluzil nekaj na netu in sem našel vaš forum...tako da sem nov tukaj...
Vsaj rad bi vam povedal, da verjamem v magijo, saj že sama obstaja toliko časa med nami kot je staro človeštvo. Najbolj se je izoblikovala med starimi egipčani, sumerci,...svoje znanje o vsem tem so zapisali v aleksandrijsko knjižnico, ki je nažalost že pogorela...
Ampak magija kot taka ni enaka kot čarovništvo...Beseda čarovništvo je dobila negativen pomen v času krščanstva, ko je cerkev zatirala zeliščarske babnice, krivoverce, heretike in ker je bila zelo konzervativna, vemo kaj vse se še ni počelo...
Od tega izhajajo različni stereotipi "čarovništva", ko brskate po netu najdete veliko "urokov", ampak le ti so skoncentrirani na neko brezvezno zeliščarstvo ali kaj podobnega...

Zaradi tega imamo danes razne pravljice, bajke, celo holivudske filme v okviru čarovnic, ki letajo na metli,...

Sam pomen magije iščite v drugih sferah...
Ključ magije leži v vas samih...V vašem umu. Seveda dosti stvari temelji na sugestiji(ko npr prižgeš rdečo svečo, ki naj bi pomenila ljubezen, začneš v to tako zelo verjeti, da se na koncu vse skupaj res izpolni)

Stari egipčani so iskali znanje magije izven telesa; to se pravi v stanju, ki mu pravimo Astralna projekcija: nekaj takšnega občutite vsako noč, ko greste spat in sanjate...
Ampak astralna projekcija temelji na osnovi sanj, v katerih ste budni.
Torej: vaše telo je sestavljeno iz materialnega, ki je kot lupina, stroj, ki s pomočjo bioloških naravnih procesov črpa energijo iz okolja. Na njo se prilašča duhovno telo, nekateri mu pravijo celo astrala.
Torej v stanju astralne projekcije izstopite iz svojega telesa in potujete v svet drugih dimenzij. Potujete v svet, kjer bivajo mrtve duše, ki se še razkrajajo(duhovi), svet anomalij(demoni, angeli)

Če veste iz šole ste verjetno zasledili, da so egipčani verovali v več bogov. Torej so potovali v onostranstvo že v času svojega življenja; to so počeli Ozirisovi in Sethovi svečeniki, ki so meditirali na posebej posvečenih krajih. Verjeli so v dušo, ki se je po njihovem imenovala: Ka in Ba, torej govorijo o astralnem telesu.
Zato se je začelo mumificiranje trupel, množična panika, obsedeni so bili z smrtjo in posmrtnem življenju.

Znanja magije pa so iskali torej v tem svetu...Ko so jih "bogovi" naučili dol. znanja so to zapisali. Rodile so se prve piramide, prva matematika, astronomija in vse skupaj so povezovali kot fuzijo: realnosti kot znanosti in religije, magije.

Prvi moderni mag, ki se je ukvarjal z tem in napisal številne knjige je bil Aleister Crowley...

#6 Alyo

Alyo
  • Člani
  • 252 Objav:

Objavljeno 10 May 2006 - 05:02 PM

a bi mi lahko povedal kako preiti v astralno projekcijo??

#7 Andariel

Andariel
  • Člani
  • 562 Objav:

Objavljeno 10 May 2006 - 09:40 PM

:huh:
ok:>
Em. Nekateri jo dosežejo takoj, drugi po 10 letih.
Jaz sem jo prvo noč. Važna je koncentracija, imaginacija ter alfa stanje in popolna umirjenost telesa, ki meji z stanjem delnega dremeža.
Prvo bi te rad opozoril o tej stvari, ker je zelo nevarna!
Spoznaj kakšnega maga, ki se ukvarja z tem in ki ti bo učitelj.
Prvo kot prvo bi ti rad povedal o kakšni nevarnosti sem prej govoril:
Na svojo fizično telo si pritrjen z astralo z drobno nitko, kjer se pretaka energija in napaja tvojo astralo iz okolja. Ko telo fizično telo začne propadati po zakonih vesolja, se staraš. Tudi tvoje astralno telo začne izgubljati energijo in zato neki dan umreš...Nit se pretrga in zdrsneš v svet drugh dimenzij. Če bi npr kak osebek zmotil tvojo astralno projekcijo bi lahko umrl zaradi pretrganosti tiste življenske niti.
Ko boš izstopil iz svojega telesa boš prvo občutil zelo močne mravljince v tvojem trebuhu in začelo te bo dvigati. Tam lahko počneš kaj hočeš. Lahko obiščeš prijateljico/prijatelja v spanju, lahko greš v kakšne kraje, tudi na kraju vesolja, lahko potuješ v preteklost, v sedanjost, v prihodnost,...

Ampak vse to moraš pridobiti z dolgoletnimi izkušnjami in znanji.
Tam se lahko pogovarjaš z nebeškimi angeli, mrtvimi dušami, demoni, katere raje pusti na miru...

Kako doseči astralno projekcijo: najlažji primer ti bom dal: ko greš zvečer spat, bodi prepričan da te ne bo nihče motil. Poskušaj se umiriti, brez vsakega strahu, in začni misliti na to da stojiš nad svojim telesom zravnano pri točki ob petah ter se gledaš navzdol. Nato imej občutek velike lahkotnosti("lahek si ko peresce"), si le veter, ali pa imej občutek da te nosi voda in da ležiš rečnem mulju.

To si ponavljaj do stanja delnega spanja. Takrat se boš prebudil in v močnih mravljincih izstopil iz svojega telesa, ki se bo ti zdelo težko kot svonec. Videl boš, da lebdiš v novih dimenzijah in vse se ti bo zdelo obrnjeno. Zelo čudno je to, da boš mislil le še z svojim astralnim telesom, ampak paradoxalno boš čutil še vedno svoje fizično telo: takrat se le ne ustraši: še vedno boš živ:>
Ko se boš želel vrniti le pomisli na svoje fizično telo in že boš nazaj.
Naslednjič ti želim raje varnejši polet z Adria airways :huh:  

In še ena stran, ki ti bo mogoče pomagala pri tem: Astral portal: nekaj časa se zazri v njega...http://www.spellsandmagic.com/astral3.html  sam še ga nisem preizkusil...

#8 Andariel

Andariel
  • Člani
  • 562 Objav:

Objavljeno 10 May 2006 - 09:49 PM

Ja še glede stranskih učinkov: Ob vrnitvi te bo bolela glava, nekoliko boš še razdvojen in zelo utrujen. Ko boš pogledal na uro boš ugotovil, da je tvoja projekcija trajala par minut , tvoja ura pa ti bo kazala tudi več kot pol ure ali več.

#9 Alyo

Alyo
  • Člani
  • 252 Objav:

Objavljeno 11 May 2006 - 05:08 PM

Hvala.....kje pa naj bi spoznal kakega maga??

#10 DyingAngel

DyingAngel
  • Člani
  • 20 Objav:

Objavljeno 12 May 2006 - 06:23 PM

....Čeprav se sliši neverjetno,lahko astralno ravnino označimo za območje,na katerem se dogajajo višja,okultna izkustva.Ko se astralno telo iz tega ali onega razloga dvigne iz telesnega skladja,vstopi v ravnino drugačnih razsežnosti.Mnogih dogodkov,ki se v takih neprostovoljnih trenutkih pripetijo,se le medlo spominjamo;gotovo pa jih ne razumemo.Zato se že od nekdaj  trudijo,da bi uspeli pripeljati ločeno astralno telo nazaj k še budni zavesti,kjer naj bi se jasno spominjalo svojega bivanja na astralni ravnini.Okultist se torej povzpne k ravninam (teh je več)s posebnim obrednim postopkom,ki se ga lahko nauči vsakdo,ki se je pripravljen učiti.Načelo teh vaj je prostovoljna projekcija astralnega telsea iz skladnosti,medtem ko pri polni zavesti lahko opazujemo kaj se z njim dogaja.Človek se torej lahko povzpne na astralno ravnino tudi pri polni zavesti,če je med normalnim in astralnim zavedanjem nepretrgana.
Astralno projekcijo lahko dosežemo na več načinov.Po nekem načinu se enostavno uležeš na tla,zapreš oči in se sprostiš;potem si predstavljaš,da stojiš vzravnano na koncu postelje in opazuješ svojo ležečo obliko.Vizualizacija je pot k tej metodi.Mora biti dovolj močna,da premakne zavest iz telesa in jo priključi opazovalcu.Drugi način je težji,saj moraš,še preden zaspiš,pripraviti sanje in potem pravočasno stopiti vanje tik pred spanjem.
In še en način je;ležiš mirno,se osredotočiš na en prst na nogi,dokler ne začutiš ščemenja,potem ščemenje preneseš na druge prste,še naprej na drugo nogo,počasi nadaljuješ prek gležnjev,kolen,bokov,trebuha,prsi,rok,vratu in glave,dokler ne zavibrira celo telo.Začutiš lebdenje.Nekateri se že po svoji telesni zgradbi zlahka ločijo v astralno ravnino,,večina pa potrebuje več mesecev ali celo let vaje. ...

No da ne bom vsega še enkrat pisala je več na, eč katerega zanima:
www.geocities.com/morna666/okultizem.html

#11 Andariel

Andariel
  • Člani
  • 562 Objav:

Objavljeno 12 May 2006 - 07:22 PM

Da se zelo strinjam s tabo. Ko sem prebiral eno izmed prvih knjig o astralni projekciji je pisalo zelo podobno kot si ti opisala...
Zatorej sem isto noč poskusil še sam. V bistvu prej nisem verjel v kaj takšnega...
Ampak ko sem to doživel je bilo nekaj neverjetnega...Že sama levitacija je ql.
:huh:
Celi postopek se v celoti dodobra spominjam. Spominjam se tudi tega kako je v hipu telo izskočilo in takrat mislim da sem pomislil da sem storil napako in da hočem nazaj... Ampak začelo me je naglo dvigati...

#12 gapoo12344

gapoo12344
  • Člani
  • 13 Objav:

Objavljeno 05 June 2011 - 07:11 AM

Poba kulk si star? :( kr ko sm jst biu star 10 let sm to use poskušu, naredu doma nareto palco iz hrasta pa ji notr dau nevem ka, jo oblikovau, poskušu izvest uroke... in pol sm za 11i B.Day prčakvau pismo da sm sprejet... xD

#13 Doctorhealt3

Doctorhealt3
  • Člani
  • 5 Objav:
  • Interests:Bela magija vedeževanje uroki

Objavljeno 18 July 2011 - 12:17 PM

sem nov tukaj kupil sem si knjigo knjiga urokov vem da moreš vsak dan meditirat po najman 10 minut  ai več potem pa prebrat knjigo (urokov) a mi zna kdo kaj več povedat ?? res me zanima L.P. Doctorhealt3
:(

#14 Alja

Alja
  • Člani
  • 20 Objav:

Objavljeno 06 August 2011 - 03:52 PM

To bi jaz rada poskusla.Samo me je strah demonov.Kako veš kdo je demon?

#15 Morticia

Morticia
  • Člani
  • 60 Objav:

Objavljeno 28 August 2011 - 09:07 PM

Najboljše je čimveč brat. Magija ti lahko pomaga samo dokler so tvoje želje v meri mogočega in ne presegajo meje naravnega. Priporočam knjige:
Nicola de Pulford: Knjiga Urokov - ta se mi zdi precej primerna za začetnike
Scott Cunningham: Enciklopedija čarovnih rastlin
Scott Cunningham: Zemlja, Zrak, Ogenj in Voda

Pol v ''Phra Rajsuthaja: Magična moč čarovništva'' je neki uredu stvari čeprou večina jih je brezveznih, tisto je fikcija in ne realnost, pa Knjiga urokov Marjetke Jeršek je tud totalno neumna.

Pri urokih je dobro gledat na položanje Lune itd. Ob polni Luni so uroki najmočnejši.

Dobro si je pisat svojo ''knjigo senc'', kamor iz knjig izpisuješ stvari, pišeš svoje uroke in zabeležiš znanje o magiji, ki ga pridobiš. Najbolj držijo uroki, ki jih napišeš sam, izogibat se je treba urokov iz interneta ker nikol ne veš kdo jih pošle in s kakšnim namenom. Uroke iz knjig lahko tudi preoblikuješ, tako da ti bodo bolj blizu itd.

Odgovori

0 članov prebira to temo

Članov: 0, Gostov: 0, Anonimnih uporabnikov: 0