Skoči na vsebino

Divja jaga

36 replies to this topic

#31 sumba

sumba
  • Člani
  • 1009 Objav:

Objavljeno 20 July 2006 - 11:36 PM

jah, tut besedi magija, duhovi pd. se marsikdo samo nasmehne. ko pa kdo omeni boga pa jih večina ostane smrtno resnih. zakaj? ker je cerkev ustanova. sej pomojem če bi obstajala ustanova za stvari okoli magije, duhov, čarovnic ipd. bi več folka verjelo.

#32 magus

magus
  • Člani
  • 1002 Objav:
  • Interests:zanima me zgodovina, čarovništvo, magija, uroki, duhovi, paranormalno, prerokovanje,...RAZVIJANJE...UČENJE(if you belive...hehe)

Objavljeno 21 July 2006 - 07:13 AM

tjci-tejci
:P pa ka te boš rekla da ni čarovnicah na metlah :lol:  :D
                                    :D

#33 tejci-tejci

tejci-tejci
  • Člani
  • 19 Objav:

Objavljeno 29 August 2006 - 09:01 PM

magus, je Jul 21 2006, 07:13 AM, rekel:

tjci-tejci
:rolleyes: pa ka te boš rekla da ni čarovnicah na metlah :ph34r:  :ph34r:
                                    :o
ti mislš pa da letijo čarovnice na metlah :P  :lol:  jst mislm da je to bl izmišljeno. sej vrjamem v uroke, magijo...pod kaj si predstavljaš človeka, ki se ukvarja z magijo? čarovnik:)

#34 nirti

nirti
  • Člani
  • 1280 Objav:

Objavljeno 29 August 2006 - 09:32 PM

ne on je mag. mag-magus

#35 Azmond

Azmond
  • Člani
  • 1045 Objav:

Objavljeno 30 August 2006 - 07:25 AM

:rolleyes: lol. Jaz bom pa tko napisal. Čarovnice so zakon. Ko sem bil še mali, smo si skos pripovedovli zgodbe o čarovnicah. Moja brat, sestrična in jaz. In ker imamo okoli nekaj hribov, smo vedno s spoštovanjem gledali tja daleč in si predstavljali da je tam nekje za tistimi drevesi skrita hišica kake grozne čarovnice. Seveda sem verjel vanje! In bilo je super. Tako skrivnostno, vznemerljivo, in zabavno. Seveda sem potem dojel, da je vse skupaj le izmišljeno, in v resnici razen harryja nihče ne zna leteti na metli :o ampak sem še danes vesel, da so mi prali možgane s takimi neumnostmi...ker so dodale toliko čarobnosti mojemu otroštvu. Poleg vseh parkeljnov, hudičkov in ostalih stvari. Danes, ko pogledam proti tem hribom še zmeraj začutim neko skrivnostnost.

#36 magus

magus
  • Člani
  • 1002 Objav:
  • Interests:zanima me zgodovina, čarovništvo, magija, uroki, duhovi, paranormalno, prerokovanje,...RAZVIJANJE...UČENJE(if you belive...hehe)

Objavljeno 30 August 2006 - 02:18 PM

sej sm se hecu k sm reku to da znajo letet- sam tko no...zakaj pa ne :o
metla ima toliko simbolnih vrednosti, da jih je vrjetno nemogoče vse našteti- pa tudi to ko so včasih modrijanke skakale po žitnem polju...ko so ponavadi gole ali pa tudi oblečene no...ja, ko so skakale z metlami v rokah in poplesavale v krogih, potem pa so se vsedle na metko in skakale v krogih, da bi žitu pokazale kako visoko mora zrasti in nekdo to vidi in že misli da znajo leteti...

sej vem d se ne čara z bleščicami...ali pač :rolleyes:

#37 sumba

sumba
  • Člani
  • 1009 Objav:

Objavljeno 04 October 2006 - 11:42 PM

se strinjam, ampak vedeti moramo da ljudje v prejšnih stoletjih niso bili "tako" civilizirani in o zunanjem svetu niso vedeli toliko kot mi. takrat jim beseda magija ni pomenila kaj dosti, če so sploh vedeli zanjo.

v eni knjigi (ena osnovna šola je vse članke na temo čarovnicezbrala in izdala) je pisalo, da je vso to zadevo okoli čarovnic sprožila cerkev. vse bi naj potekalo nekako tako: oseba x je bila v sporu z osebo y.  ker se je oseba y hotela maščevati osebi y jo je obtožila čarovništva. y so nato kaznovali. vsi drugi pa so mislili, da je oseba y res čarovnica, saj oseba x ni povedala resnice, ker bi v takem primeru potem x sama najebala. torej se je vse to prenašalo še naprej.to je bil primer

vse skupaj pa je pripeljalo tako daleč, da ni bilo dobro biti preveč lep, pameten, samosvoj,.. ker je že lepota sprožila to, da so nekoga kaznovali, ker naj bi kao svojo lepoto vzdrževal s čarovnijo.

kakorkoli, prav smešno je kako so ljudje v starih časih bili naivni

Odgovori

1 članov prebira to temo

Članov: 0, Gostov: 1, Anonimnih uporabnikov: 0