Skoči na vsebino

- - - - -

Vprašanje

249 replies to this topic

#16 nirti

nirti
  • Člani
  • 1280 Objav:

Objavljeno 20 July 2006 - 08:53 AM

Ja pa on se nič ne giblje, zadnjič je še jamro, ko je mogo drevje zalivat :P

#17 magus

magus
  • Člani
  • 1002 Objav:
  • Interests:zanima me zgodovina, čarovništvo, magija, uroki, duhovi, paranormalno, prerokovanje,...RAZVIJANJE...UČENJE(if you belive...hehe)

Objavljeno 20 July 2006 - 08:56 AM

jaoooo- ja nč...pol pa kr k vajam...pridna muca, žlehtna muca...uuu enkat je mene bolo hrbet- veš ka pomaga- če se matraš oponašat trebušni ples, tko migaš fajn z boki- to je fajn za hrbet- men ni problema ko sem bio včas plesalec pa užgeš kak latino al ka je tisto- pa gemooooo  :D  :P  :D  :lol:

#18 nirti

nirti
  • Člani
  • 1280 Objav:

Objavljeno 20 July 2006 - 09:06 AM

Ok, te pa fajn bodi, grem dat muziko gor in kuhat kosilo, danes sem jaz na vrsti...Se slišimo kaj zvečer.

#19 magus

magus
  • Člani
  • 1002 Objav:
  • Interests:zanima me zgodovina, čarovništvo, magija, uroki, duhovi, paranormalno, prerokovanje,...RAZVIJANJE...UČENJE(if you belive...hehe)

Objavljeno 20 July 2006 - 09:07 AM

papa

#20 gost1

gost1
  • Člani
  • 3467 Objav:

Objavljeno 20 July 2006 - 11:03 AM

Ja, boli predvsem med hojo... hodim pa z adidaskami (ponavadi). Pomoje je zarad sedenja...

Ne boste verjeli ampak zdaj grem na sprehod nekam, v gozd verjetno :P
Objavljena slika

#21 gost1

gost1
  • Člani
  • 3467 Objav:

Objavljeno 20 July 2006 - 11:10 AM

Pa zdaj sem se še spomnil... mama pravi, da mam grozno držo :D Jaz pa tega sploh ne opazim... dans grema verjetno k njeni prjatlci fizioterapevtki :P
Objavljena slika

#22 nirti

nirti
  • Člani
  • 1280 Objav:

Objavljeno 22 July 2006 - 05:12 AM

Si šel, kaj je rekla?

#23 gost1

gost1
  • Člani
  • 3467 Objav:

Objavljeno 22 July 2006 - 07:28 PM

Ehhhh.... moja mama, pač :D  Prveč se heca z vsem skupaj... nisma še šla, ker... ne vem zakaj. Ona ma vedno tak odnos... najprej se dela, da jo skrbi pol pa kot, da se ji ne da več. Danes smo šli na peco in se mi zdi, da je malo ponehalo, samo zdaj je že spet vse boleče...

(pa spet pride babica prav...) se bom hodil kopat pri njej, ker to bi naj blo fajn, ker jo razbremeniš (hrbtenico, seveda) :P
Objavljena slika

#24 magus

magus
  • Člani
  • 1002 Objav:

Objavljeno 22 July 2006 - 07:43 PM

hmmm
čudna tale tvoja mami... :P ...sej se hecam, sam to se gre direkt k dohtarju pa te pošle na fizioterapevtu, pa na slikanje hrbtenice, da vidi če maš krivo al pa vretenca nabita, pa še mal te pregleda to da nardiš predklon...take in podobne reči :D ...če hrbtenico razdeliš na 4 dele...(od zgoraj navzdol)--->1/4, 2/4, 3/4, 4/4?

#25 gost1

gost1
  • Člani
  • 3467 Objav:

Objavljeno 22 July 2006 - 08:35 PM

Eh ona ma neke znance, ji bom pa tudi to glede doktorja povedal... kaj pa misliš s temi četrtinami?.... Kje me boli?

Nekje na polovici ali pa malenkost višje :P
Objavljena slika

#26 magus

magus
  • Člani
  • 1002 Objav:

Objavljeno 23 July 2006 - 09:43 AM

aja- to je pa že težje ja...
ker če te v spodnjem delu- bi bilo zato ker maš vretenca preveč skupaj pa bi bjih mogli razbremenit...
ker pa je v zgornjem delu-pa je res posledica slabe drže- pa če maš dolgo časa roke naprej- ker če jih kljub takšni drži daš ob telo- vidiš da je drugače kot če jih maš iztegnjene naprej...jaoo- kok te bo še to bolelo...hmmmm kaj bi pomagalo...
izmenično daš eno roko gor, enkrat pa drugo-pa fajn iztegneš...pol vstaneš pa greš na prste pa iztegneš roke navzgor- kokr moreš se razegneš...pol izbočiš prsni koš in ga ubočiš(pri ubočenju ne smeš pretiravati ker tega giba nimamo nikjer v uporabi in lahko boli če ubočiš preveč-sej čutš, nč bat...), pol ti lahko pomaga tudi to, da sediš in skoraj malenkost izbočiš prsni koš, pa se tko mal bol gor potegneš, tak dosežeš pravilno držo, potem oa to ramensko ravnino obrneš za 45° v desno in potlej levo in desno...izmenično za vsako stran 10krat- pa ne se kej več obračat ker to pa spet krbtenica trpi...pol se pa loh uležeš(na postlo) na trebuh, iztegneš roke in noge tak da si v liniji...pol pa izigneš roke in noge za 10cm-ne rabiš več- držiš 5sekund in spustiš- 15krat pa bo dost...lohka pa pol narediš še podobno vajo- samo da imaš roke na hrbtu(roko v roki) in isto de vzigneš za 5 sekund- samo tukaj pa vzigneš samo trup- roke maš tko ma hrbtu, noge pa probaš ne premaknit- pa ne se velik vzdignit ker to pa spet ni dobro...
tak- enepra vaj da loha vsaj eno ustrezno najdeš da vsaj probaš- čeprav je bolje da vse narediš...sam spet pa ne pretiravat recimo da trup vzigneš za 30cm- ker če nisi navajen te lahko preveč boli...
še ena dobra vaja- ki pa razbremeni še tko ta vretenca...je pa "pridna muca-žehtna muca"...ta vaja se izvaja tko da greš na vse 4- in najprej žlehtna muca je taka da daš hrbet navzgor narediš ubok, pa daš glavo dol(sam spet ne dat glave preveč dol- sej čutš ko te mal zaboli)- no daš hrbet v ubok, glavo dol, rit pa tud not... pol pa pridna muca- rit ven, glava gor(zvišanost), pa sej tko ko da bi ubok navznot delal- sam ga ne, sj ko daj glavogo pa rit vn, se ti pol kar samo našlihta....
no te vaje niso samo za takrat ko te hrbtenica boli...so priročene za vse da utrdimo hrbtenico :D (gledam odaje pa kdaj berem leksikon :P )

#27 nirti

nirti
  • Člani
  • 1280 Objav:

Objavljeno 24 July 2006 - 11:56 AM

Ti si pa že pol dohtarja :P  S fizioterapije imam eno slabo izkušnjo. Enkrat sem se grdo urezala pri razrezu piščanca, čez zadnje tri prste na hrbtni strani roke. Pol pa sem še po svoji stari navadi komplicirala, ko so mi šivali, pa še praznik je bil, tak da je bil dohtar itak siten, slabo mi je rane zašil, vročina sredi poletja, se je še rana ognojila in šivi, pa lepo sem rekla, da mi za vsako tako reč morajo dati antitetanus in je bil bolj pameten, pa se je to vleklo kak debeli mesec. Ko je bila roka v redu, pa nisem več čutila zadnjih dveh prstov, takoj na fizioterapijo, tam pa ena tečna starejša babnica. Lepo sem ji rekla, da naj mi pokaže kake vaje, da nočem nobenega aparata na roko, ker mi ne paše in bodo problemi. Boš vidla kak bo fajn, malo masaže, ona priklopi aparat na elektriko, mene strese in sem omedlela. Pol pa ni bla več sitna. Sam tam me pa tudi ne vidijo več, rajši si sama kaj poiščem po knjigah, če je že treba telovadit. No ja, ušesa in grlo se umirjajo, čajev posebej ne maram, tak da sem se za to vseeno žrtvovala in se nacejala zadnji teden z njimi in je pomagalo. Upam, da bo zaj mir.

#28 magus

magus
  • Člani
  • 1002 Objav:

Objavljeno 24 July 2006 - 06:48 PM

a ni bedno, če veš nekaj pa ti vsejn ne vrjamejo- ker mislijo da si eden tistih ki mislijo da vse vedo- ampak včasih pač preprosto vemo kako se bomo na nekaj odzvali...jaz bi jo nahrulu tok da bi ji vsi lasi pokonc stali :P
drgač pa je hrbet res hudič- ker se v starosti full pzna- aja ker smo že pri zdravstvu...a kdo mogoče ve kako se preko teže in višine izračuna idealno težo?????!- prosim, me res zanima :D
HVALLLLAAA

#29 nirti

nirti
  • Člani
  • 1280 Objav:

Objavljeno 24 July 2006 - 07:09 PM

A maš kake probleme s težo?

#30 magus

magus
  • Člani
  • 1002 Objav:

Objavljeno 24 July 2006 - 07:20 PM

jaz ne- pravijo da sem suh...nisem ko prekla, ko si me tko predstavlajo eni...sam rad pa bi dolocene stvari spremeno...78(79)kg in 188cm... :P  :D
nekdo mi je reko na cesti v ljubljani pred filharmonijo: če bi malo telovadil in dobil mišice v rit in pri- bi lahko bil pri meni v službi...prasec...ka pa jaz vem ka je mislo s tem, je bil kak agent za modele, al pa je biu svinja kak za kej perverznega...aja pred filharmonijo zato k smo peli tam :D  :lol:

Odgovori

0 članov prebira to temo

Članov: 0, Gostov: 0, Anonimnih uporabnikov: 0