Skoči na vsebino

Tehnologija

46 replies to this topic

#1 Wolverine

Wolverine
  • Člani
  • 33 Objav:

Objavljeno 02 March 2003 - 07:15 AM

Lep pozdrav

Ker ne vem kam bi uvrstu tole temo sem jo napisu kr sm. Velikokrat k govorim svojim sošolcem o teh naprednih tehnologijah in kaj že vse odkrivajo mi vedno pravjo "Dej, dej kaj pa spet fantaziraš!" Ko sem jim govoru da že odkrivajo princip aktivne kamuflaže so mi odgovorl preveč gledaš Jamesa Bonda. Oni sploh ne dojamejo, da je tisto kar je v novih filmih res. To sm glih zadnjč ugotovu k sm biu v kinu. Vse se v zelo kratkem roku uresniči. Pa naj bo laserska pištola, aktivna kamuflaža itd. Samo oni mi še vedno ne verjamejo. Js pa mislm da nam skozi te filme hočjo sporočit neki al pa nas pripravit na to. Zdej govorijo kaj fantazitraš, pol pa ne bojo nč rekl. Sicer pa glede Warp pogona al kako bi reku mislm da je že precej časa na risalnih deskah pri kaki NASI al pa Area51(če ni tam že ta prav). Kaj si pa vi mislite?

#2 Bina

Bina
  • Člani
  • 5431 Objav:

Objavljeno 03 March 2003 - 06:26 AM

Res je slišati kot znanstvena fantastika, pa vendar enkrat slej ko prej pride vse ven in tudi tehnologija se hitro razvija.
Tudi sama sem mnenja, da za mnoge stvari javnost ne ve in da je današnja tehnologija že veliko naprednejša, kot mi navadni ljudje o tem vemo. Po eni strani to seveda ni prav, po drugi pa če malo razmisliš, vse to počnejo verjetno z razlogom.  :wink:  :evil:  :?:

#3 Hot_head

Hot_head
  • Člani
  • 312 Objav:
  • Interests:Duhovi NLP

Objavljeno 03 March 2003 - 04:25 PM

Se strinjam!!!!!!!! :twisted:

#4 Izidor Plazar

Izidor Plazar
  • Člani
  • 49 Objav:

Objavljeno 05 March 2003 - 12:40 PM

Znanstveno fantastične filme je včasih bolje gledati med vrsticami, kot pa njihovo tehnologijo. Govorim o filmih, ki si se zadnje čase pojavili in filmi, ki imajo že zgodovino, kot so Zvezdne steze in Vojna zvezd.

Glede tehnologije, pa avtorji večinoma dobijo navdih v trenutni tehnologiji in potem dober avtor doda še malce svoje domišljije v pravi smeri.

#5 Wolverine

Wolverine
  • Člani
  • 33 Objav:

Objavljeno 05 March 2003 - 05:41 PM

ahm Izidor, če pogledaš naprimer James bond: Die Another Day pa npr. I-Spy, elektokromatske plošče (ki te naredijo nevidnega), skoraj praktično obstajajo, ker to tehnologijo sedaj preizkušajo. Tist Ikarus je tud že dolg načrt Amerike (in ni mi jasno zakaj ne bi biu nekje na listi črnih projektov). Glede Star Wars je pa tko,... force field je mogoče mal daleč od nas, laserske pištole pa ne(domnevam, da jim manjka samo zadosten vir energije, glede lightsaber pa imam jaz neke ideje, ki se "kažejo" da so mogoče resnične, čeprav tega zdej še ne morem dokazat, ker nimam ne denarja in prostorov, prav tako pa tudi ne znanja da bi to razviju naprej, če bi šlo kej narobe. Tko da technology freaki kot sm jst vidijo "resnico", ki se skriva v filmu. za anti-gravitacijo pa grem skor stavt da jo ma že Amerika.

#6 Hot_head

Hot_head
  • Člani
  • 312 Objav:

Objavljeno 05 March 2003 - 09:59 PM

Se strinjam popolnoma z Wolverine

#7 Izidor Plazar

Izidor Plazar
  • Člani
  • 49 Objav:

Objavljeno 07 March 2003 - 12:34 PM

Nevidne obleke oz priprave, ki te delajo nevidnega in ostala čudesa so že dolgo stvarnost v določenih znanstvenih predvsem vojaških.

Naj vam povem da tehnologija, ki jo uporablja vesoljska in vojaško-vohumska industrija, je približno 20 let pred ostalo. Dlančne računalnike, ki so čedalje bolj popularni so bili v uporabi že 25 leti, ko so v vesolju popravljali iz. programirali astronavti satelite.

Jaz sem v vojski (hotel sem biti v specijalni enoti) videl daljnoglede, ki so bili fotoaparat, merilnik razdalje in nočni že pre 6 leti. komercialno pa sem jih zasledil lansko leto za neverjetno visoko ceno.

• Guests

Objavljeno 12 March 2003 - 01:30 PM

Glede tehnologije se povsem strinjam z vamu saj nikoli ne ves kaj je mozno :P . U bistvu so ze izumili lebdece stvari in kdo ve kaj use imajo in delajo na Obmocju51 (Area51) :shock: zato ma usak pravico da misli kar hoce. In preprican sem da imajo vesolci bolso in bol napredno tehnologijo kot mi na zemlji.         cool :twisted:

#9 Hot_head

Hot_head
  • Člani
  • 312 Objav:

Objavljeno 12 March 2003 - 08:31 PM

Sigurn ,da majo sej drugač ne bi mogl pridt sem dol :roll:

• Guests

Objavljeno 20 March 2003 - 06:10 PM

hja.... tist k je u james bondu tanovem - nevidn avto u bistvu obstaja... sam more vojak s seboj noset nahrbtik v kterem je akumulator.... pac blo na discoveriju... se je sam nahrbtnik vidu  :P  sam se vidjo anomalije v zraku....

vojska pa itaq da ma svašta :roll:

#11 gost1

gost1
  • Člani
  • 3467 Objav:

Objavljeno 25 July 2003 - 06:33 PM

da majo nekateri vesoljci boljšo tehnologijo od nas to drži, ampak menim pa tud, da je še kaka civilazija v primerjavi z nami v kameni dobi :!:  :P  :P
Objavljena slika

#12 Bina

Bina
  • Člani
  • 5431 Objav:

Objavljeno 28 July 2003 - 05:44 AM

To pa zagotovo gost1, saj se vesolje nenehno širi. In nastajajo novi in novi planeti, ki omogočajo življenje, katero se postopoma razvija.  :P
:P

#13 gost1

gost1
  • Člani
  • 3467 Objav:

Objavljeno 29 July 2003 - 08:29 PM

Hvala Bina :D
Objavljena slika

#14 Bina

Bina
  • Člani
  • 5431 Objav: